Avionul Tupolev Tu-154, mândrie a aviației civile sovietice - ultimul zbor comercial

Avionul Tupolev Tu-154, mândrie a aviației civile sovietice - ultimul zbor comercial
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2020

Avionul de linie Tupolev Tu-154, mândrie a aviației civile sovietice, a efectuat miercuri ultimul zbor comercial, după o activitate de aproape 50 de ani, a anunțat ultima companie aeriană care îl exploatează, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anunțăm cu tristețe încheierea exploatării singurului avion Tu-154 care mai făcea parte din aviația civilă rusă", a indicat într-un comunicat compania Alrosa, proprietate a întreprinderii miniere cu același nume, scrie Agerpres.

Heathrow pierde titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, pe fondul pandemiei CITEȘTE ȘI Heathrow pierde titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa, pe fondul pandemiei

Ultimul zbor comercial al unui Tu-154 a asigurat legătura între localitatea Mirnîi (Extremul Orient rus), cunoscută drept "capitala diamantelor", și Novosibirsk, în Siberia occidentală, cu 140 de pasageri la bord, potrivit companiei aeriene.

Aparatul Tu-154, ușor de recunoscut după ampenajul său în formă de T și cele trei motoare cu reacție situate în spatele fuzelajului, va continua totuși să fie exploatat în special de Ministerul rus al Apărării și de cel al Situațiilor de Urgență.

Conceput în epoca sovietică, Tu-154 și-a efectuat primul zbor în 1968, intrând în serviciu în 1972. Mult timp avion reprezentativ al companiei naționale Aeroflot, el a fost construit în peste 1.000 de exemplare, dar, întrucât consuma prea mult carburant, a fost abandonat treptat în anii 2000.

Fabricarea sa, care se încetinise deja la mijlocul anilor 1990, a fost definitiv stopată în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
tupolev tu-154
avion