Piața auto scade în Marea Britanie, vânzările Dacia însă cresc puternic

Piața auto scade în Marea Britanie, vânzările Dacia însă cresc puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iul 2017

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Marea Britanie au crescut cu 7% în primul semestru, la 14.387 de mașini, în contrast cu evoluția pieței auto britanice, arată datele publicate de asociația britanică a producătorilor și dealerilor auto (SMMT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Per ansamblu, piața auto britanică a scăzut în primele șase luni ale acestui an cu 1,33%, la puțin peste 1,4 milioane de automobile. Cota de piață a mărcii Dacia a urcat însă la peste 1% în primul semestru.

În iunie, vânzările de Dacia pe piața britanică au crescut cu 45,4%, față de aceeași lună din 2016, la 2.845 de mașini. Astfel, constructorul de la Mioveni a reușit să ajungă, luna trecută, la o cotă de piață de 1,17% pe piața britanică, de la 0,77% în urmă cu un an.

FOTO Porsche a lansat la Goodwood Festival cel mai puternic 911 construit vreodată. Noul GT2 RS are 700 CP și poate fi comandat în România cu 300.000 de euro CITEȘTE ȘI FOTO Porsche a lansat la Goodwood Festival cel mai puternic 911 construit vreodată. Noul GT2 RS are 700 CP și poate fi comandat în România cu 300.000 de euro

Piața auto britanică a pierdut aproape 5% luna trecută, fiind vândute mai puțin de 243.500 de mașini.

Franța și Germania au publicat și ele, recent, statisticile privind evoluția pieței auto în primul semestru al acestui an. primele șase luni, vânzările de Dacia au urcat cu 3,7% în Franța și 27% în Germania, în pofida unei scăderi ușoare a livrărilor din luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie
piata auto
masini
smmt
inmatriculari
renault