Bentley vrea să treacă exclusiv la propulsie electrică, în zece ani

Bentley vrea să treacă exclusiv la propulsie electrică, în zece ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 nov 2020

Bentley va fi probabil primul constructor de automobile de lux din lume care va renunța complet la motoarele pe benzină și va folosi doar propulsia electrică. În prima etapă, va avea peste numai 5 ani doar motoare electrice și plug-in.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania britanică Bentely, deținută astăzi de Volkswagen Group, și-a lansat strategia numită Beyond 100, cu referire la istoria de 100 de ani a companiei, o strategie care urmărește transformarea unui constructor auto care are o tradiție imensă în motoare care consumă cantități impresionante de benzină, într-un constructor dedicat propulsiei electrice. Până în anul 2030, Bentley și-a propus să vândă exclusiv mașini alimnetate doar de la baterii, însă până atunci, la jumătatea distanței, în 2025, compania vrea să ofere doar mașini cu motorizări plug-in hibrid și full-electric. Asta înseamnă că emisiile de CO2 și de noxe ale mașinilor Bentley vor deveni printre cele mai reduse din lume, după ce în prima 100 de ani au fost printre cele mai mari.

Bentely a anunțat și lansarea primului vehicul electric al mărcii, dar și care vor fi următoarele modele plug-in hibrid: Flying Spur și Continental GT. În prezent, Bentley are un singur model care se poate deplasa pe distanțe scurte cu propulsie electrică, de tip PHEV. Este vorba despre SUV-ul Bentayga.

VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice CITEȘTE ȘI VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice

Bentley va folosi pentru modelele sale electrice platforma electrică premium, dezvoltată de Porsche și Audi și regăsită pe modelul Taycan.

„Din 1919, Bentley a reprezentat definiția grand touring de lux. A fi în fruntea progresului este parte din DNA-ul nostru – băieții primului Bentley au fost pionieri și lideri. Acum, privind dincolo de cei 100 de ani, vom continua să conducem reinventând compania și devenind standardul global al busness-ului cu mașini de lux” a delcarat Adrian Hallmark, CEO al Bentley.

viewscnt
Afla mai multe despre
bentley
masini electrice
bentley electric
porsche taycan