BMW Group și-a atins în 2021 țintele de emisii impuse de Comisia Europeană

BMW Group și-a atins în 2021 țintele de emisii impuse de Comisia Europeană
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2022

Grupul BMW a reușit să-și păstreze media de emisii de CO2 în 2021, astfel că nu va fi penalizată pentru eventuale depășiri ale emisiilor. Este a treia companie auto europeană care anunță faptul că atins țintele oficiale CAFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mărcile grupului BMW au înregistrat emisii de CO2 medii ale flotei de 115,9 g/km în 2021, în scădere față de anul anterior, cu mult sub ținta impusă de Comisia Europeană, de 126 grame/km. Valorile sunt stabilite de companie pe baza evaluărilor interne și nu reprezintă cifrele finale calculate de autoritățile europene. La nivel global, BMW spune că a avut emisii mai mici cu 14% față de anul anterior, cu ajutorul vânzărilor „semnificativ mai mari” de automobile electrificate în Europa.

Două dintre automobilele cu care BMW a reușit să se lupte cu emisiile au fost BMW iX și BMW i4, ambele complet electrice, despre care spune că înregistrează o cerere peste așteptări. „Mai mult de unul din patru automobile din EU27+2 a fost fie complet electric, fie plug-in hybrid”, transmit reprezentanții BMW.

EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia lucrează deja la un nou automobil electric și pregătește și un nou concept-car

BMW Group își propune să vândă peste 200.000 de automobile electrice în 2022, cel puțin dublu față de 2021. Anul acesta compania pregătește alte două lansări electrice, BMW i7 și BMW iX1, care vor contribui la ponderea propulsiei cu baterii în totalul vânzărilor mărcilor grupului. BMW Group mai spune că în 2022 va produce cel puțin un model de automobil electric la fiecare dintre fabricile sale din Germania, cu ajutorul sistemului industrial ce permite asamblarea de automobile cu orice tip de propulsie pe aceeași linie.

Până acum, atât grupul Volkswagen și toate mărcile sale, cât și grupul Stellantis, cu mărcile pe care le deține, au anunțat că potrivit propriilor estimări, au reușit să se situeze sub țintele de emisii în 2021. În urmă cu un an, în 2020, mai multe companii auto din Europa, inclusiv liderul pieței, Volkswagen, au ratat aceste ținte, astfel că au fost nevoiți să plătească penalități în funcție de emisiile medii înregistrate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw ținte emisii
emisii co2 cafe
comisia europeana emisii carbon