Volkswagen majorează bonusul anual al angajaților. Cât vor încasa

Volkswagen majorează bonusul anual al angajaților. Cât vor încasa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mar 2022

Angajații grupului Volkswagen vor primi sume majorate, sub forma bonusurilor anuale, după cum a transmis compania, astfel că plata a doua, care urmează să fie făcută în luna mai, va fi mai mare decât se anunțase inițial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații din uzinele din Germania ale grupului Volkswagen vor primi în total 3.000 de euro, sub forma de bonus anual, ca urmare a rezultatelor companiei. Suma a fost majorată cu aproximativ 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că a doua tranșă pe care angajații urmează să o primească în luna mai va fi de 1.300 de euro. Ei au primit în luna noiembrie 1.690,5 euro, avans din bonusul anual.

„În 2021, angajații noștri au demonstrat încă o dată un angajament extraordinar. De aceea am majorat schema de distribuție a profitului, arătând că apreciem performanța, voința și know-how-ul forței noastre de muncă, mai ales în aceste vremuri dificile”, a declarat Gunnar Kilian, responsabil Resurse Umane în board-ul Volkswagen AG.

FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată CITEȘTE ȘI FOTO A fost lansat cel mai puternic Duster de serie construit vreodată

Și Daniela Cavallo, președinte al Consiliului Întreprinderii VW, spune că argumentele aduse în fața angajatorului au fost convingătoare pentru majorarea sumelor: „Situația a fost deosebit de dificilă de data aceasta. Compania a fost receptivă la argumentele noastre puternice. În cele din urmă, am convenit, prin urmare, că o sumă solidă va veni odată cu plata din mai.”

Schema de împărțire a profitului se bazează pe un calcul stabilit în urmă cu doi ani, în contractul colectiv.

Volkswagen AG precizează că informațiile referitoare la bonusurile angajaților bazate pe profitul companiei nu oferă date privitoare la acest profit. Informațiile financiare oficiale pentru diviziile Passenger Cars și Vehicule Comerciale vor fi publicate pe 15 martie, când va fi anunțat bilanțul VW AG pe 2021.

Suma acordată de VW Group angajaților este mai mică decât în anii dinaintea pandemiei, când au fost calculați și plătiți aproape 5.000 de euro, bonus anual.

Mercedes-Benz a acordat angajaților o sumă de 6.000 de euro, pentru 2021, iar cei de la Dacia au acordat o primă care se apropie de 200 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bonus angajati vw