BMW Motorrad, divizia de motociclete a constructorului german, se extinde tot mai mult pe piața din România, inclusiv la nivel de investiții

BMW Motorrad, divizia de motociclete a constructorului german, se extinde tot mai mult pe piața din România, inclusiv la nivel de investiții
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 iun 2023

BMW Motorrad, divizia de motociclete a constructorului german, se extinde tot mai mult pe piața din România, inclusiv la nivel de investiții. Vânzările anunțate pentru primele cinci luni ale anului sunt cu aproape o treime mai mari decât anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de motociclete BMW au depășit pentru prima dată pragul de 100 de unități într-o lună, pe piața din România, stimulate de introducerea unei subvenții de tip Rabla și pentru acest tip de vehicule.

Enel instalează 64 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice în parcările Penny CITEȘTE ȘI Enel instalează 64 de stații de încărcare pentru autovehiculele electrice în parcările Penny

După primele cinci luni ale anului, vânzările de motociclete ale BMW Motorrad au ajuns la un volum de 320 unități, cu 27% mai multe decât în perioada similară a anului trecut, când vânzările se ridicau la 251 de unități, potrivit datelor transmise de companie.

Importul de motociclete BMW a fost preluat de BMW România în 2011, în intervalul care a trecut creșterea vânzărilor fiind de aproape 10 ori, în 2022, respectiv 619 motociclete, față de numai 72 de unități în anul 2011.

Reprezentanții BMW România spun că sunt mai mulți factori care au contribuit la o astfel de creștere. „Pe de o parte, este evidentă maturizarea pieței de motociclete, susținută de o comunitate tot mai puternică, dar și de proiecte precum extinderea programului Rabla și Rabla Plus pentru vehiculele pe două roți. În același timp, și prezența BMW Motorrad s-a extins constant. Dacă rețeaua avea în 2011 doar un singur centru în București, în prezent sunt patru dealeri la nivel național, susținuți de trei centre de service, din care două au fost deschise în ultima lună”.

BMW România a extins de la preluarea importurilor de motociclete și gama de servicii oferite clienților, inclusiv cu soluții moderne de finanțare, programe de training cu instructori cu pregătire internațională, programe de închiriere sau de organizare de tururi internaționale pe mai multe continente.

Dacia trimite în rețea „cea mai mare flotă de înlocuire din România”. Mașini la schimb, inclusiv Spring CITEȘTE ȘI Dacia trimite în rețea „cea mai mare flotă de înlocuire din România”. Mașini la schimb, inclusiv Spring

Rețeaua de showroom-uri și service-uri BMW Motorrad s-a extins în acest an prin două investiții ale dealerului Automobile Bavaria, la Cluj și Timișoara, unde au fost construite centre de service și de prezentare pentru motociclete rulate. Valoarea investiției se ridică la circa 100.000 de euro fiecare, fiind create și 15 locuri de muncă.

Piața de motociclete noi din România a crescut semnificativ în ultimii ani, depășind 4.500 de unități vândute, în 2022, cu aproape 50% mai multe decât în anul anterior, când vânzările au avut un volum de aproximativ 2.700 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw motorrad
motociclete bmw
piata moto romania