BMW se pregătește să devină primul constructor de automobile non-chinez care deține majoritatea într-o companie locală

BMW se pregătește să devină primul constructor de automobile non-chinez care deține majoritatea într-o companie locală
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iul 2018

BMW ar putea deveni prima companie producătoare de automobile străină care deține majoritatea într-o companie chineză, dacă intențiile bavarezilor vor fi materializate. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW și-a propus să crească participația în parteneriatul de tip joint-venture pe care îl are cu cei de la Brilliance, în China, potrivit unor informații publicate de Automotive News. În prezent, BMW controlează 50% - maxim permis până acum de legea chineză - din compania BMW Brilliance Automotive care produce mașinile BMW ce se vând în China, așa cum se întâmplă în toate cazurile în care sunt implicați constructori europeni sau americani. Autoritățile chineze au schimbat însă legislația, iar din acest an vor permite străinilor să dețină propriile companii locale, în anumite condiții. Celelalte 50% sunt deținute de Brilliance și de autoritățile din orașul Shenyang (9,5%).

Înmatriculările cresc din nou, o revenire puternică după recesiunea din ultimul deceniu. Top 10 cele mai vândute mașini în 2018 CITEȘTE ȘI Înmatriculările cresc din nou, o revenire puternică după recesiunea din ultimul deceniu. Top 10 cele mai vândute mașini în 2018

BMW nu a oferit nicio informație publică despre această posibilitate, dar sursele vorbesc despre o creștere a acțiunilor BMW la cel puțin 75% în joint-venture-ul cu Brilliance. Chinezii au anunțat la începutul săptămânii că au semnat un acord cu Germania care permite pentru prima dată creșterea participației constructorilor de automobile, însă nu au oferit detalii. Premierul chinez a făcut o vizită în Germania, în timpul căreia au fost semnate mai multe acorduri de investiții bilaterale.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
brilliance
china
joint venture