Boeing a efectuat cea mai mare vânzare de avioane 737 MAX-7 de la ridicarea interdicției de zbor a acestora

Boeing a efectuat cea mai mare vânzare de avioane 737 MAX-7 de la ridicarea interdicției de zbor a acestora
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2021

Producătorul american de avioane Boeing a vândut 100 de avioane noi 737 MAX-7 unui vechi client al său, Southwest Airlines, aceasta fiind cea mai mare comandă obținută de la ridicarea interdicției de zbor a acestor aeronave de către Statele Unite, la sfârșitul anului trecut, transmite Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Acțiunile Boeing au crescut cu 3,5% în urma acestei informații, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Comanda semnalează încrederea Southwest în avioanele 737 MAX, punând capăt speculațiilor că operatorului aerian american low-cost ar intenționa să treacă la avioane fabricate de producătorul european Airbus.

”Acesta este un imbold solid acordat programului 737 MAX, dar pentru că Boeing era deja furnizor aici, au avut un avantaj puternic”, a declarat Richard Aboulafia, analist la Teal Group.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Southwest, care a folosit avioane 737  mai vechi de aproape 50 de ani, a anunțat că a comandat 349 de avioane 737 MAX și că are opțiuni de achiziție pentru alte 270, între anii 2021 și 2031.

Anterior, Southwest avea 249 de comenzi și 115 opțiuni pentru avioane 737 MAX, pentru perioada 2021-2026.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Epidemia de Covid-19 a provocat probleme Boeing, care a fost nevoită să reducă producția după doi ani în care avioanele 737 MAX au fost consemnate la sol în urma unor prăbușiri fatale în 2018 și 2019.

După un an 2020 dificil, Boeing a obținut performanțe mai bune decât Airbus în acest an în privința comenzilor lunare, incluzând în calcul și anulările, obținând un rezultat pozitiv în februarie, pentru prima oară din noiembrie 2019.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Airbus, pe de altă parte, a raportat un rezultatul negativ al comenzilor nete, pentru primele două luni ale anului curent.

Fiecare avion 737 MAX are un preț de listă de circa 100 de milioane de dolari, dar de obicei avioanele sunt vândute la un preț aflat la mai puțin de jumătate din valoarea lor oficială, dacă se aplică discounturile tipice, potrivit unor surse din industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max