Boeing a înregistrat o pierdere de 663 de milioane de dolari pe final de an

Boeing a înregistrat o pierdere de 663 de milioane de dolari pe final de an
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2023

Boeing a înregistrat o pierdere de 663 de milioane de dolari în trimestrul patru, rezultatele fiind afectate de problemele legate de lanțul de aprovizionare, în ciuda unei redresări a vânzărilor și livrărilor de avioane care a condus la creșterea veniturilor, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Companiile aeriene și producătorii de avioane au beneficiat de o redresare bruscă a călătoriilor aeriene, una dintre cele mai afectate industrii de pandemia de Covid, scrie News.ro

FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. \ CITEȘTE ȘI FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. "Va asigura transformarea mărcii prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025”

Dar liderii Boeing au ezitat să intensifice producția de avioane înainte de stabilizarea lanțului de aprovizionare.

Compania produce 31 de avioane 737 pe lună și intenționează să crească numărul acestora la aproximativ 50 pe lună în 2025 sau 2026.

Boeing va crește rata de producție a 787 Dreamliners la cinci pe lună, spre sfârșitul anului ,și la 10 pe lună în 2025 sau 2026.

Livrările acestor avioane cu punte largă au fost întrerupte timp de aproximativ doi ani, până în vară, din cauza unor defecte de producție.

Pentru întregul an 2022, Boeing a înregistrat o pierdere de 5 miliarde de dolari, în pofida unei creșteri cu 7% a veniturilor, la 66,6 miliarde de dolari.

Iată cum a evoluat compania în trimestrul al patrulea în comparație cu estimările analiștilor respectate de Refinitiv:

Pierdere pe acțiune ajustată: 1,75 dolari, față de câștigurile așteptate pe acțiune de 26 de cenți.

Venituri: 19,98 miliarde dolari, față de 20,38 miliarde de dolari estimate.

Boeing a generat un flux de numerar de 3,1 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea, mai mare decât previziunile analiștilor, și 2,3 miliarde de dolari în 2022, cel mai mare din 2018, înainte de al doilea dintre cele două accidente fatale ale 737 Max care au declanșat o criză de ani de zile pentru companie.

Unitatea sa de avioane comerciale a generat vânzări de 9,2 miliarde de dolari în trimestrul patru, în creștere cu 94% față de anul anterior, deoarece livrările au crescut, dar a produs încă o pierdere din cauza costurilor anormale și a altor cheltuieli, cum ar fi cercetarea și dezvoltarea, a spus compania.

Boeing și-a reiterat așteptările de a genera un flux de numerar liber între 3 și 5 miliarde de dolari în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
pierdere
avioane