Boeing a transmis instrucțiuni companiilor aeriene pentru inspectarea flotei de 737 MAX 9

Boeing a transmis instrucțiuni companiilor aeriene pentru inspectarea flotei de 737 MAX 9
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Boeing a transmis instrucțiuni companiilor aeriene pentru inspectarea flotei de 737 MAX 9, după ce 171 de avioane MAX au fost consemnate la sol, sâmbătă, de autoritățile americane, în urma unui incident în care un panou al cabinei pasagerilor unui avion al Alaska Airlines s-a desprins în timpul zborului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instrucțiunile, cunoscute oficial ca mesaj multi-operator, sunt un pas cheie pentru a permite companiilor aeriene să finalizeze sau să certifice că au fost efectuate inspecții care respectă directiva Administrației Federale a Aviației care le-ar permite să pună din nou avioanele în funcțiune, scrie News.ro.

TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group CITEȘTE ȘI TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group

Mesajul a fost livrat companiilor aeriene în jurul orei 3 a.m. ora Pacificului (11:00 GMT), a declarat o sursă pentru Reuters, care a fost prima care a relatat că Boeing a trimis instrucțiunile.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) nu a comentat imediat dacă a aprobat instrucțiunile Boeing către companiile aeriene sau când companiile aeriene ar putea începe să pună în funcțiune avioanele.

FAA a declarat sâmbătă că se aștepta ca inspecțiile să dureze patru până la opt ore.

Alaska Airlines nu a comentat imediat.

FAA a ordonat sâmbătă consemnarea la sol a 171 de avioane Boeing MAX 9, după ce un panou de ușă s-a desprins din avionul 737 MAX 9 nou-nouț, la scurt timp după ce acesta decolase din Portland, Oregon.

Duminică, autoritatea de reglementare din SUA a declarat că flota afectată de avioane Boeing MAX 9, inclusiv cele operate de alți transportatori, precum United, va rămâne la sol până când autoritatea de reglementare va fi convinsă că acestea sunt sigure.

Acțiunile Boeing au scăzut cu până la 9% în tranzacțiile de luni, deși în afara celor mai mari pierderi din ziua respectivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737 max 9
avion