VIDEO Acțiunile Boeing se prăbușesc. Imagini care arată o gaură în aeronavă și pasageri care folosesc măști de oxigen

VIDEO Acțiunile Boeing se prăbușesc. Imagini care arată o gaură în aeronavă și pasageri care folosesc măști de oxigen
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 ian 2024
Acțiunile Boeing scad puternic în tranzacțiile pre-market de astăzi, deoarece piața asimilează știrea că Administrația Federală a Aviației a ordonat oprirea temporară la sol a peste 170 de aeronave Boeing 737 Max 9, iar incertitudinile privind implicațiile și riscurile sunt încă prezente.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Acțiunile constructorului american de avioane au scăzut cu peste 8% în primele tranzacții.
VIDEO Au apărut primele restricții de circulație din cauza ninsorii CITEȘTE ȘI VIDEO Au apărut primele restricții de circulație din cauza ninsorii

Administrația Federală a Aviației a declarat sâmbătă că aproximativ 171 de avioane din întreaga lume vor fi afectate de directiva sa de urgență privind zborurile, care impune ca aeronavele să fie inspectate înainte de a pleca din nou de la sol. Ordinul se aplică companiilor aeriene americane și transportatorilor care operează pe teritoriul SUA.

Acesta a fost emis după un indicent grav care a avut loc în timpul unei curse a companiei Alaska Airlines. Incidentul a condus la o aterizare de urgență, după ce o parte a fuzelajului pe care se afla un hublou s-a desprins după decolare.
 
Imaginile distribuite pe rețelele de socializare arată o gaură în partea laterală a aeronavei și pasageri care folosesc măști de oxigen. 
 
Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA a lansat o anchetă privind explozia.
 
"Siguranța va continua să stea la baza procesului decizional în timp ce asistăm la ancheta NTSB privind zborul 1282 al Alaska Airlines", a declarat Mike Whitaker, administratorul FAA, într-un comunicat.

Separat, o serie de operatori aerieni au decis să țină la sol aeronavele Boeing 737 MAX 9, ca măsură preventivă. De altfel, deciziile de efectuare de inspecții la avioanele Boeing 737 MAX 9 au devenit un fenomen mondial, la două zile după incidentul Alaska Airlines.

viewscnt
Afla mai multe despre
boieng
actiuni boeing
737 max 9