Boeing promite 100 de milioane de dolari pentru familiile afectate de accidentele fatale ale avioanelor 737 MAX

Boeing promite 100 de milioane de dolari pentru familiile afectate de accidentele fatale ale avioanelor 737 MAX
scris 4 iul 2019

Boeing a promis miercuri 100 de milioane de dolari pentru a ajuta familiile afectate de accidentele fatale a două avioane 737 MAX din Indonezia și Etiopia, transmite Reuters.

Plata, care va fi făcută pe parcursul mai multor ani, este independentă de procesele intentate de familiile celor 346 de oameni care au murit în cele două accidente, care au avut loc în octombrie 2018 și în martie 2019, a declarat un purtător de cuvânt al Boeing, scrie News.ro.

Fondurile nu vor merge direct la familii, ci la autoritățile locale și la organizații non-profit, pentru a ajuta familiile pentru cheltuielile pentru viața de zi cu zi și pentru educație, precum și pentru susținerea dezvoltării economice a comunităților afectate.

FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări CITEȘTE ȘI FOTO Compania de car-sharing cu mașini electrice Spark intră în România. Ce prețuri are în alte țări

Boeing a mai anunțat că va dubla orice donație făcută de angajații săi, până în decembrie.

”Familiile și persoanele apropiate celor aflați la bord au compasiunea noastră și sperăm că acest ajutor inițial le poate aduce consolare”, a declarat directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg.

Zeci de procese au fost intentate împotriva Boeing de către familiile victimelor accidentelor aeronavelor 737 MAX ale companiilor Lion Air și Ethiopian Airlines.

Compania discută un acord în afara justiției cu Lion Air și separat s-a oferit să negocieze cu familiile victimelor Ethiopian Airlines, dar unele familii au spus că nu sunt pregătite pentru un acord.

Jumătate din vânzările Volkswagen în China vor fi vehicule electrice, până în 2035 CITEȘTE ȘI Jumătate din vânzările Volkswagen în China vor fi vehicule electrice, până în 2035

Anunțul făcut miercuri de Boeing are loc în timp ce compania este investigată de autoritățile de reglementare și de Congresul SUA în legătură cu dezvoltarea 737 MAX.

Compania a fost criticată de reacția insuficientă după cele două accidente. Muilenburg și alți directori au spus că siguranța este prioritatea Boeing și a promis că va învăța din aceste accidente.

Aeronavele 737 MAX au fost consemnate la sol în luna martie, după cel de-al doilea accident. Boeing lucrează la o soluție pentru softul care ar sta la originea celor două prăbușiri, care trebuie aprobată de autoritățile de reglementare înainte ca avioanele să își reia zborurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max