Bram Schot, CEO interimar al Audi, a fost numit președinte al companiei

Bram Schot, CEO interimar al Audi, a fost numit președinte al companiei
scris 12 dec 2018

Consiliul de Supervizori al Audi AG, subsidiară a Volkswagen AG, a decis să-l numească în poziția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei pe Abraham Schot, aflat în poziția de CEO interimar după arestarea lui Rupert Stadler.

Bram Schot, cel care conduce compania Audi AG din poziția de CEO interimar, a fost desemnat ca președinte al companiei de Consiliul de Supervizori, potrivit unui anunț oficial al companiei. Funcția va fi preluată de la 1 ianuarie 2019. Bram Schot a fost director de vânzări al companiei, iar din iunie 2018, după ce Rupert Stadler, fostul președinte și CEO, a fost arestat în dosarul diesel, a primit și poziția de CEO interimar. Anunțul mai precizează că Schot va coordona temporar și vânzările și marketingul companiei.

„Odată cu numirea unui nou președinte al Consiliului de Administrație, am așezat o bază importantă pentru orientarea Audi către viitor. Ca CEO interimar, Bram Schot a făcut o muncă convingătoare deja, în lunile recente. El presează cu schimbarea culturală în echipa sa și atacă efectiv provocările curente. Cu beneficiul unui mandat puternic, el va accelera mai departe transformarea companiei și va conduce „cele patru inele” spre noi succese”, a declarat Herbert Diess, președinte și CEO al Volkswagen Group.

Și vicepreședintele Petere Mosch, șeful sindicatelor din Audi apreciază numirea: „Forța de muncă din Audi vrea condiții clare la vârful companiei. De aceea, noi, reprezentanții angajaților suntem deciși să ne facem treaba potrivit și să-l numim pe Bram Schot ca președinte al Consiliului de Administrație. În perioada sa de interimat, a aarătat deja că poate să dea un impuls mare pentru un nou start pe care l-am solicitat și l-am inițiat. El poate să continue pe această cale și să conducă Audi înapoi în vârf. Asta este ceea ce forța de lucru așteaptă”.

Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max CITEȘTE ȘI Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max

Bram Schot va conduce Audi AG, care include, pe lângă brandul Audi, marca de motociclete Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro.

Bram Schot este născut în Olanda, lucrează pe postul de șef al vânzărilor și marketingului Audi din 2017, iar anterior a deținut aceeași poziție la VW Comeriale. Aici a fost adus de la Mercedes-Benz Italia, unde era CEO și președinte.

Comunicatul nu precizează nimic despre poziția de CEO, care este ocupată interimar de Bram Schot.

Presa germană a publicat în urmă cu patru luni o informație despre recrutarea lui Markus Duesmann, de la BMW, pentru a prelua postul de CEO al Audi. Imediat după această informație, BMW a anunțat că Markus Duesmann va părăsi compania din motive personale. Marele obstacol este, însă, contractul acestuia, care nu-i permite să se angajeze la un competitor din industria auto timp de doi ani.

Markus Duesmann era membru în Consiliul de Administrație al BMW și șeful de achiziții și al rețelei de furnizori în compania bavareză. Presa germană speculează că BMW nu a acceptat să renunțe la clauzele din contractul lui Duesmann.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
bram schot
presedinte audi
markus duesmann
herbert diess