Nou director general instalat la Automobile Dacia și Groupe Renault România

Nou director general instalat la Automobile Dacia și Groupe Renault România
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 dec 2018

Renault l-a numit pe Christophe Dridi, anterior director al Uzinei Vehicule Dacia, în funcția de director general al companiei Automobile Dacia și al Groupe Renault România. Funcția era ocupată, interimar, de Jerome Olive.

Urmărește-ne și pe Google News

Automobile Dacia are un nou director general, în persoana lui Christophe Dridi, care a condus până acum Uzina de Vehicule, cea mai importantă activitate a companiei. Dridi preia funcția de la Jerome Olive, care este și Alliance Regional SVP Manufacturing Process Engineering & Supply Chain Eurasia Region. Acesta a revenit la Dacia ca director intermiar, după ce Antoine Ducerain a demisionat surprinzător, în septembrie, după doar patru luni de activitate.

În ultimii doi ani, Christophe Dridi a fost director executiv al Uzinei Vehicule Dacia și membru în comitetul de management al companiei. Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la aceeași dată, de Miguel Oliver, în prezent director Calitate la uzina Renault Palencia (Spania). Acesta va fi responsabil de activitatea de producție a modelelor Dacia din gama Global Access.

FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia CITEȘTE ȘI FOTO Skoda a prezentat în premieră mondială noul său model Scala, primul hatchback compact al mărcii din epoca Volkswagen, un concurent puternic pentru VW Golf și o alternativă cu 5 uși la sedanul Octavia

„Aniversăm anul acesta 50 de ani de Dacia și, în curând, 20 de ani, de când Groupe Renault este în România. Este un mare privilegiu să mă alătur celor peste 17 700 de angajați care au făcut posibile aceste realizări de-a lungul timpului, prin profesionalismul și talentul lor în fiecare dintre activitățile care compun construcția unei mașini: de la studiul clientului și până la post-vânzare. Groupe Renault România este nu doar o companie care reușește prin produsele pe care le oferă clienților din 44 de țări ale lumii, ci și un model de business de neegalat până în prezent. Am încredere în toate echipele de la București, Titu, Mioveni, Pitești și Oarja că vom continua această dinamică și vom răspunde cu aceeași exigență angajamentului luat față de fiecare client. Totodată este esențial să ne menținem competitivi într-o industrie în permanentă transformare la nivel mondial. În 2019 inaugurăm Renault Bucharest Connected, un sediu unic pentru angajații din București. Este un proiect de management care arată mai mult ca niciodată că suntem orientați către viitor”, a declarat Christophe Dridi.

„Am șansa de a conduce echipele de fabricație din Uzina Vehicule Dacia, una dintre cele mai importante uzine ale Alianței Renault Nissan Mitsubishi. O uzină a viitorului, unde angajații și clienții se află  în centrul transformărilor. Este locul de unde, la fiecare 54 de secunde iese o mașină calitate și tehnologie made in Romania”, a adăugat Miguel Oliver.

Christophe Dridi este absolvent al Ecole Supérieures des Sciences et Technologies de l’Ingénieur din Nancy, Franța, și deține o diplomă MBA INSEAD. Își începe cariera la Renault, în 1993,  ca inginer. În 2001, se alătură echipelor Alianței Renault – Nissan, în Japonia, unde ocupă funcția de manager Calitate.

Ulterior devine director Calitate Renault Mexic și mai apoi, responsabil Incidentologie vehicule Renault la Technocentre, Franța. Din 2009, preia responsabilitatea de director Fabricație al uzinei din Casablanca și, ulterior, trece pe aceeași funcție la uzina din Tanger, ambele din Maroc. De la 1 octombrie 2016 a condus uzina Vehicule Dacia de la Mioveni.

Miguel Oliver este inginer, absolvent al universităților Politehnica din Valencia (Spania) și Braunschweig (Germania) și licențiat în științe Economice al universității din Bilbao (Spania). Și-a început cariera la Daimler în anul 1999, unde a avut, timp de 17 ani, diferite responsabilități în domeniile fabricației, calității, proceselor de inginerie, audit și lansări vehicule. Din 2016, se alătură Groupe Renault, la Uzina din Palencia, în Spania, fiind director Calitate vehicule. Aici, a fost responsabil de măsurile luate în vederea ameliorării calității vehiculelor, având la bază satisfacția clienților în centrul fabricației.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
director dacia
christophe dridi
jerome olive