Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României și Bulgariei

Volkswagen a ales Turcia pentru noua fabrică, în detrimentul României și Bulgariei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 dec 2018

Grupul auto Volkswagen AG se pregătește să realizeze o investiție majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est, printre posibilele locuri anunțate anterior numărându-se România, Bulgaria și Turcia, informează publicația Haberturk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 18 noiembrie, șeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producție ar urma să înceapă după 2022.

Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max CITEȘTE ȘI Ford anunță concedieri în Germania după ce a renunțat la fabricarea modelului C-Max

La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajați, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq și Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Și publicația germană AutomobilWoche anunța că experiența Turciei în domeniul producției auto a jucat un rol în decizia Volkswagen.

Jurnaliștii turci susțin că decizia VW de a investi în Turcia vine ca o normalizare a relațiilor dintre Turcia și Germania. Uzina ar trebui să devină operațională în 2022.

Pe de altă parte, ziarele din Turcia scriu și despre o extindere a parteneriatului dintre VW și Ford, care s-ar putea concretiza în producția de vehicule comerciale la una dintre uzinele Ford din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
turcia