Bulgaria și Turcia au cele mai mari șanse pentru a găzdui o uzină Volkswagen

Bulgaria și Turcia au cele mai mari șanse pentru a găzdui o uzină Volkswagen
scris 12 apr 2019

Procesul de căutare pentru o locație unde va fi construită noua uzină Volkswagen din Europa de Est a intrat pe ultima sută de metri și, potrivit agenției de presă germane DPA, în cursă au mai rămas doar două țări: Bulgaria și Turcia, informează cotidianul Handelsblatt.

DPA susține că o decizie finală nu a fost luată încă dar subiectul se va afla pe agenda reuniunii Consiliului de supervizare de la Volkswagen, programată a avea loc după Paști. Miza este o investiție de aproximativ un miliard de euro. Atât în Bulgaria cât și în Turcia costurile cu mâna de lucru sunt mult mai mici decât în Germania, scrie Agerpres.

VIDEO Pasagerii Tarom, Blue Air și Wizz Air care fac scandal în avion, trecuți pe lista neagră CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii Tarom, Blue Air și Wizz Air care fac scandal în avion, trecuți pe lista neagră

Însă pentru unii analiști, vizita de săptămâna trecută a președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în Bulgaria este un semn că balanța se înclină în favoarea țării vecine. Steinmeier a vizitat cu această ocazie cele două orașe din Bulgaria care ar putea găzdui viitoarea uzină: Sofia și Plovdiv. De asemenea, DPA susține că un reprezentant de la Volkswagen a vizitat o grădiniță în limba germană din Sofia, aceasta fiind unul dintre elementele care sunt luate în considerare atunci când este selectată o viitoare locație.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
volkswagen
uzina