Șantierul Naval Constanța a botezat cea mai nouă navă, un tanc petrolier construit cu finanțare Raiffeisen

Șantierul Naval Constanța a botezat cea mai nouă navă, un tanc petrolier construit cu finanțare Raiffeisen
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2019

"Histria Atlas", un tanc de produse petroliere și chimice de 41.000 tdw a fost botezat și lansat la apă ieri de Șantierul Naval Constanța (SNC). Este a 10-a navă construită cu finanțare Raiffeisen Bank, cu care șantierul lucrează de peste 13 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cele 10 nave finanțate de bancă, 8 sunt din celebra serie de tancuri chimice de 41.000 tdw. Două nave sunt speciale: o navă tehnică, tip barjă (pipe laying shallow water barge), utilizată în Marea Caspică pentru rețeaua de conducte submarine de gaze, iar a doua este un ponton de mari dimensiuni utilizat pentru o macara plutitoate de mare tonaj.

"Histria Atlas este o navă modernă, actualizată la cele mai noi cerințe privind protecția mediului și consumul de energie. Este un proiect dezvoltat integral de Șantierul Naval din Constanța de la faza de concepție până la faza de construcție, asistați de un proiectant naval din Germania", spune Radu Rusen, directorul general al Șantierului Naval Constanța.

Noua navă este îmbunătățită față de precedentele petroliere, în ceea ce priveste consumul de combustibil, tonajul suplimentar, versaltilitatea în manevrabilitate sau operațiunile de încărcare/descărcare.

Șantierul Naval Constanța a botezat cea mai nouă navă, un tanc petrolier construit cu finanțare Raiffeisen

Cristian Sporiș, vicepresedinte Corporații la Raiffeisen Bank, precizează că banca sa susține prin facilități de finanțare și activitatea de reparații nave de la SNC, activitate cu o pondere însemnată în veniturile companiei. "În plus, o mare parte din angajații Șantierului Naval sunt clienții noștri. Parteneriatul cu Șantierul Naval Constanța este unul valoros pentru noi prin contribuția pe care putem să o avem direct la dezvoltarea industriei portuare, vapoarele construite la Constanța fiind un reper important al realizărilor industriei românești”, spune Sporiș.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
santierul naval constanta
tanc petrolier
histria atlas
raiffeisen bank
cristian sporis