Călătoriile cu mașina au dominat deplasările în interiorul Uniunii Europene

Călătoriile cu mașina au dominat deplasările în interiorul Uniunii Europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2020

Mașina a reprezentat în 2018 principalul mijloc de transport intern în toate statele membre ale Uniunii Europene, față de călătoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, arată datele prezentate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2018, călătoriile cu mașina au reprezentat 82,9% din kilometrii parcurși de pasageri în UE, comparativ cu 9,3% în cazul autocarelor, autobuzelor și troleibuzelor, și 7,9% pentru trenuri, scrie Agerpres.

Numărul celor care călătoresc cu metroul a scăzut CITEȘTE ȘI Numărul celor care călătoresc cu metroul a scăzut

În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri cu mașina s-a înregistrat în Lituania (90,4%), Portugalia (88,4%), Slovenia (86,4%), în România procentul fiind de 80,3%.

De asemenea, cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri cu trenul s-a înregistrat în Austria (12,9%), Olanda (11,2%), Franța (10,3%) și Cehia (9,6%), în România procentul fiind de 4,3%, în timp ce în deplasările cu autocare, autobuze și troleibuze cel mai ridicat procent de kilometri parcurși de pasageri a fost în Ungaria (20,8%), Cipru (18,9%), Malta (17,5%). În România procentul a fost de 15,4%.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
calatorii
uniunea europeana