Casa Albă vrea să elimine subvențiile pentru automobile electrice și energie regenerabilă

Casa Albă vrea să elimine subvențiile pentru automobile electrice și energie regenerabilă
scris 5 dec 2018

Administrația Trump vrea să elimine subvențiile pentru automobile electrice și alte industrii, cum este cea a energiei regenerabile, a declarat luni consilierul economic al Casei Albe, Larry Kudlow, transmite Reuters.

Întrebat despre aceste planuri, după ce General Motors a anunțat săptămâna trecută planurile de închidere a cinci fabrici și de concedieri masive, Kudlow s-a referit la creditele fiscale de 2.500-7.500 de dolari acordate de guvernul federal americanilor care cumpără vehicule electrice, inclusiv cdele fabricate de GM, scrie News.ro.

” În ceea ce privește politica noastră, vrem să eliminăm toate acele subvenții. Și apropo, dorim să eliminăm și alte subvenții impuse în timpul administrației Obama, fie că este vorba despre energie regenerabilă și altele”, a spus Kudlow.

Administrația Metrorex și sindicatul de la metrou au încheiat contractul colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20% CITEȘTE ȘI Administrația Metrorex și sindicatul de la metrou au încheiat contractul colectiv de muncă, părțile convenind o mărire salarială de 20%

Întrebat despre momentul în care vor fi luate aceste măsuri, consilierul a spus că în viitorul apropiat, la sfârșitul lui 2020 sau în 2021.

Creditele fiscale sunt limitate de către Congres la 200.000 de vehicule electrice pentru un producător, după care sunt eliminate treptat.

GM a anunțat că anticipează că va atinge pragul respectiv până la sfârșitul anului 2018, ceea ce înseamnă că programul său de subvenții se va încheia până în 2020.

Tesla a anunțat în iulie că a atins pragul respectiv. Alți producători auto nu vor atinge probabil pragul respectiv în următorii câțiva ani.

Casa Albă nu poate să schimbe unilateral aceste subvenții. Președintele Donald Trump a avertizat săptămâna trecută că va elimina subvențiile pentru GM, ca reacție la planul companiei de a închide fabrici.

Kudlow a explicat că modificarea subvențiilor nu va afecta doar GM.

Partidul Democrat va prelua controlul în Camera Reprezentanților, din ianuarie, și este improbabil să accepte eliminarea subvențiilor pentru automobilele electrice.

Tesla și GM au făcut luni de zile lobby în Congres pentru ca pragul pentru facilitățile fiscale să fie eliminat.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa alba
subventii
automobile electrice