Cea mai mare fabrică de scutere electrice din lume va angaja numai femei

Cea mai mare fabrică de scutere electrice din lume va angaja numai femei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2021

Firma Ola Electric Mobility Pvt intenționează să construiască 10 milioane de scutere electrice pe an la o nouă fabrică din India, sau 15% din scuterele electrice din întreaga lume în 2022, iar această afacere va fi gestionată și derulată în întregime de femei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Controlată de miliardarul indian Bhavish Aggarwal, fabrica de scutere electrice este o continuare a start-up-ului de ride-hailing Ola, care ar urma să deruleze anul viitor o ofertă publică inițială. Viziunea lui Aggarwal este să ofere lumii "mobilitate curată și o forță de muncă inclusivă", scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Primul grup de angajate a început munca săptămâna aceasta la uzina de la Krishnagiri, iar finalizarea uzinei va costa 330 milioane de dolari.

"La capacitate maximă, Futurefactory va angaja peste 10.000 de femei, fiind cea mai mare uzină din lume care angajează numai femei și singura facilitate de producție de vehicule din lume care angajează numai femei", a scris Bhavish Aggarwal într-o postare pe blog.

Sprijinită financiar de SoftBank Group Corp. și Tiger Global Management, firma Ola Electric intenționează să scoată pe porțile uzinei sale un scuter electric la fiecare două secunde, după finalizarea lucrărilor programată pentru anul următor. Fabrica ar urma să aibă un grad semnificativ de automatizare, cu 3.000 de roboți care vor lucra alături de forța de muncă formată în întregime din femei.

Obiectivul lui Aggarwal este ca în timp să pună la punct o gamă completă de vehicule electrice, inclusiv cu trei și cu patru roți. Primul scuter electric care va ieși pe porțile uzinei, modelul S1, va avea un preț de cost de 99.999 rupii (1.360 de dolari) și este destinat să concureze cu scuterele tradiționale din India. Exporturile ar urma să înceapă la finele acestui an.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

"Oferirea de oportunități economice femeilor le îmbunătățește nu doar viețile lor ci și pe cele ale familiile lor și întreaga economie", spune Bhavish Aggarwal.

Gradul de participare a femeilor în industria manufacturieră din India este de doar 12% și, "dacă India vrea să fie hub-ul manufacturier al lumii, trebuie să dăm prioritate pregătirii profesionale și creării de locuri de muncă pentru femei", spune fondatorul firmei Ola Electric

viewscnt
Afla mai multe despre
ola electric mobility
scutere electrice