Cel mai nou Audi electric, disponibil în România pentru comandă. Cât costă cea mai ieftină versiune

Cel mai nou Audi electric, disponibil în România pentru comandă. Cât costă cea mai ieftină versiune
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 apr 2024

Importatorul Audi în România, Porsche România, a deschis comenzile pentru noul Audi Q6 e-tron, cel mai nou model al mărcii germane, dezvoltat pe noua platformă PPE, pe care o folosește și Porsche pentru modelul Macan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Lansat luna aceasta la nivel global, după o amânare generată de problemele de software, Audi Q6 e-tron, primul model construit pe noua platformă PPE, și-a deschis comenzile în Europa, inclusiv în România. Mașina poate fi considerată una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, în segmentul electric european, beneficiind de o arhitectură pe 800 de volți și un pachet de sisteme de asistență de ultimă generație.

VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100 CITEȘTE ȘI VIDEO Italienii care vor să fie primii pe Autostrada Moldovei, cu sute de muncitori, au instalat deja grinda cu numărul 100

În privința bateriei utilizate, Audi folosește o structură inovatoare, cu douăsprezece module și 180 de celule prismatice, cu o capacitate totală brută de 100 kWh (94,9 net), care oferă o autonomie de până la 625 km. Datorită tehnologiei de 800 de volți și a unei capacități maxime de încărcare de până la 270 kW, pot fi reîncărcați până la 255 km autonomie în doar zece minute, la o stație de încărcare adecvată, de mare putere, tip HPC.

Și motorul este unul inovator, cu 30% mai compact și cu 20% mai ușor decât cele folosite până acum de modelele electrice ale mărcii.

Audi Q6 are și prima semnătură luminoasă digitală activă din lume, cu șase panouri OLED, cu un total de 360 de segmente, care generează o imagine nouă la fiecare zece milisecunde, folosind un algoritm dezvoltat special.

Volkswagen nu mai este cea mai profitabilă companie auto din lume. Nou lider la doar 3 ani după fuziune CITEȘTE ȘI Volkswagen nu mai este cea mai profitabilă companie auto din lume. Nou lider la doar 3 ani după fuziune

Sistemul de infotainment folosește pentru prima dată Android Automotive OS ca sistem de operare, în urma contractului încheiat cu Google. Utilizatorul poate primi conținut și actualizări în regim over-the-air și are acces la aplicații direct de pe ecranul central, fără să mai fie necesară conectarea unui smartphone, ci doar prin folosirea Apple CarPlay sau Android Auto.

SUV-ul Audi Q6 e-tron are o lungime de 4.771 milimetri și un ampatament de 2.899 milimetri, situându-se la jumătatea distanței dintre vechile Q5 și Q7.

Prețul pentru piața românească începe de la 76.230 euro, pentru versiunea de intrare, cu motor de 387 CP, și de la 95.440 euro, pentru versiunea SQ6, care are 489 CP.  

viewscnt
Afla mai multe despre
audi q6 e-tron
audi electric
porsche macan