Cele mai vândute mașini în România: Dacia Spring și Tesla Model 3, vedetele segmentului electric, în aprilie

Cele mai vândute mașini în România: Dacia Spring și Tesla Model 3, vedetele segmentului electric, în aprilie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 mai 2022

Înmatriculările de automobile din România au continuat să crească și în a patra lună a anului, având ca principal vector nivelul scăzut din 2021 și efectele Programului Rabla din acest an. Cele mai vândute automobile în aprilie, conform cifrelor privind înmatriculările, au fost ca de obicei modelele Dacia, însă în rândul acestora s-au produs modificări importante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Logan (782 de unități) a fost cel mai vândut automobil și în luna aprilie, România rămânând cea mai importantă piață a acestui modele, la nivel global. Din top 3 a dispărut însă Sandero (locul 6, 174 de unități), acesta fiind depășit de Duster (locul 2, 577 unități) și Spring (506 unități, locul 3), care intră din nou în primele trei clasate automobile din România. Vânzări mai bune decât Sandero au avut de asemenea Ford Puma (locul 4, 266 unități) și Toyota Corolla (191 unități, locul 5). O noutate pentru piața auto și statisticile DRPCIV este și apariția în rândul celor mai vândute mașini a noului Jogger, care înregistrează 163 de unități înmatriculate, locul 9 în clasamentul vânzărilor, după Hyundai Tucson și înaintea lui Peugeot 3008.

Înmatricularile de autoturisme noi au înregistrat în luna aprilie un volum total de 8.469 de unități, un nivel care nu este neapărat unul mare, dar care depășește cu 23.42% luna aprilie a lui 2021. De la începutul anului, totalul înmatriculărilor de autoturisme noi se ridică la 37.447 de unități, fiind cu aproape 10.000 de autoturisme mai mare decât cel din primele patru luni ale lui 2021 (+35,5%).

Cele mai înmatriculate mărci din luna aprilie au fost Dacia (2230 vehicule), urmată de Toyota (635 vehicule), Hyundai (615 vehicule), Skoda (603 vehicule) și Ford (570 vehicule).

După patru luni, clasamentul celor mai vândute mărci are pe primul loc Dacia, urmată de Hyundai, Ford, Skoda și Toyota.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Dacia va prezenta la Paris primul său automobil full-hibrid E-Tech. Când va fi lansată pe piață CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Dacia va prezenta la Paris primul său automobil full-hibrid E-Tech. Când va fi lansată pe piață

Tesla, lider pe segmentul de electrice de import

Remarcabilă evoluția Tesla, care a înregistrat în luna aprilie un avans foarte mare, ca efect al înmatriculărilor de autoturisme cumpărate în cadrul Programului Rabla. Tesla a avut în toată Europa o livrare masivă de autoturisme, care a fost vizibilă și în România: 108 autoturisme înmatriculate într-o singură lună, dintre care 81 de vehicule au fost Model 3, iar restul de 27 au fost Model Y.

Pe segmentul de vehicule electrice au fost înmatriculate în total 830 de autoturisme, lider fiind Dacia Spring, urmat de Tesla Model 3. Celelalte automobile electrice înmatriculate în luna aprilie au fost, în ordinea vânzărilor, Renault Zoe, cu 38 de unități, Tesla Model Y, cu 27 de unități, Hyundai Kona, cu 25 de unități, VW e-Up, cu 13 unități, Skoda Enyaq, cu 15 unități, urmat de Ford Mustang Mach-E, cu 10 unități. Modelele populare de la VW, ID.3 și ID.4, s-au înmatriculat în foarte puține exemplare, din cauza problemelor de producție (VW ID.3, 3 unități, ID,4, 3 unități). Au fost cumpărate și înmatriculate, în schimb, 4 unități Porsche Taycan și, de asemenea, Mercedes EQS, 8 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari masini electrice
dacia spring
tesla model 3
piata auto
vw eup
hyundai kona