Centura orașului Sighișoara ar putea fi gata în doi ani

Centura orașului Sighișoara ar putea fi gata în doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2020

Varianta de ocolire a municipiului Sighișoara este estimată 391,17 milioane lei și ar putea fi gata în doi ani, arată un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție "Varianta de ocolire Sighișoara" din județul Mureș, publicat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Oportunitatea realizării Variantei de ocolire a municipiului Sighișoara a fost identificată în cadrul analizei și studiilor prealabile, fiind inclusă în Master Planul General de Transport.  Proiectul a fost estimat la o valoare totală de 391,17 milioane lei cu TVA", arată nota de fundamentare a proiectului, scrie News.ro

Investiția ar putea fi gata în doi ani.

FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții CITEȘTE ȘI FOTO Sâmbătă se deschide Podul Ciurel-Nod Virtuții

"Lucrările s-au proiectat în concordanță cu rezultatele studiilor de teren și a dimensionărilor specifice. Suprafața de teren necesară de expropriat pentru realizarea obiectivului, este de aproximativ 27,46 ha", arată proiectul.

Traseul este proiectat să aibă o lungime de 13,057 km.

Investiția presupune și construcția unui pasaj, a unui pod și un viaduct.

Pe traseul variantei de ocolire Sighișoara au fost prevăzute două parcări de o parte și de alta, cu 20 de locuri de parcare pentru autovehicule grele și 20 pentru autoturisme.

De asemenea, pentru traversarea căii ferate București-Brașov-Sighișoara-Mediaș-Cluj și a drumului național DN 13 este prevăzut un pasaj, iar traversarea râului Târnava Mare și a pârâului Satului se realizează printr-un pod.

"Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu și de tranzit din interiorul municipiului", se mai arată în document.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

viewscnt
Afla mai multe despre
sighisoara
centura ocolitoare