Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut

Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2022

Cererea mondială în sectorul transportului aerian a crescut 76,2% în iunie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021, impulsionată de ridicarea în mare parte a măsurilor sanitare impuse de pandemie, însă nu a revenit la cifrele de dinainte de criză, a anunțat Asociația Internațională de Transport Aerian (IATA), citată de agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Traficul aerian în iunie a fost la un nivel de 70,8% din cel anterior pandemiei, conform ultimului raport lunar al organizației, care grupează o mare parte din companiile aeriene, scrie Agerpres.

FOTO Airbus a revocat întreaga comandă făcută de Qatar Airways din cauza unui conflict. Cei doi titani ai aviației duc o luptă publică rară CITEȘTE ȘI FOTO Airbus a revocat întreaga comandă făcută de Qatar Airways din cauza unui conflict. Cei doi titani ai aviației duc o luptă publică rară

"Cererea de călătorii cu avionul se menține ridicată. După doi ani de izolare și restricții la granițe, lumea profită de libertatea de a călători", a declarat directorul general al IATA, Willie Walsh.

Îmbunătățirea rezultatelor în iunie a fost notabilă în special în ceea ce privește traficul internațional, unde cererea globală s-a majorat cu 229,5% față de iunie 2021, impulsionată în special de ridicarea restricțiilor în zona Asia-Pacific, deși este încă la 65% din nivelul prepandemie.

În această regiune, cererea de zboruri internaționale a avut un avans interanual de 492%, în timp ce în Europa a crescut cu 234,4%, în Orientul Mijlociu cu 246,5%, în America de Nord cu 168,9%, în America Latină cu 136,6% și în Africa cu 103,6%.

Cererea pe piața internă a avut o creștere mai modestă, de 5,2%, cu multe fluctuații din cauza situațiilor sanitare și economice din marile piețe.

Astfel, în timp ce în India a crescut cu 264,4% și în Japonia cu 146,4%, în SUA avansul a fost de 8,7%, iar în China a scăzut cu 45%, deoarece a aplicat în continuare anul acesta restricții intense de mobilitate din cauza Covid.

"S-au confirmat predicțiile că ridicarea restricțiilor va dezlănțui cererea de călătorii reprimată", a subliniat Walsh, care, pe de altă parte, a recunoscut provocările pe care această creștere a călătoriilor le-a declanșat pe multe aeroporturi, ceva ce, a estimat el, va continua pe termen scurt.

"Un motiv pentru a continua să fie arătată o oarecare flexibilitate în normele de utilizare a sloturilor", a afirmat șeful IATA, care reclamat în acest sens Uniunea Europeană care nu a reintrodus încă cerințele de utilizare a acestor sloturi de dinainte de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
calatorii