CFR Călători începe să închirieze trenuri în regim charter

CFR Călători începe să închirieze trenuri în regim charter
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2021

Agențiile de turism din România sunt tot mai interesate de a colabora cu CFR Călători pentru vânzarea de bilete online în trafic intern, dar și pentru închirierea unui tren în regim charter și organizarea unor trasee și circuite, se arată într-un comunicat al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Agențiile de turism oferă, în același timp, atât creație, cât și consultanță și sunt permanent familiarizate cu noile tehnologii. Transportul cu trenul este, de multe ori, ales de către turiștii români și străini atunci când se deplasează în țara noastră. Tocmai de aceea, agențiile de turism sunt din ce în ce mai interesate în a colabora cu CFR Călători, care a arătat deschidere în acest sens. Este mult mai facil atunci când turistul achiziționează, de exemplu, de la o agenție, un pachet turistic cu transport cu trenul inclus. Pe de altă parte, agențiile au posibilitatea de a închiria un tren în regim charter și de a organiza trasee și circuite", declară George Cioceanu, prim vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

DOCUMENT Alocațiile pentru copii - Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate. PSD acuză eliminări CITEȘTE ȘI DOCUMENT Alocațiile pentru copii - Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate. PSD acuză eliminări

Peste 315 agenții de turism au avut, până în prezent, încheiate contracte de comision pentru vânzarea "biletelor CFR online" în trafic intern, prin internet, în sistem online, scrie Agerpres.

În perioada când vânzările au înregistrat cele mai ridicate niveluri - anii 2018 - 2019, CFR Călători avea încheiate contracte cu un număr de 120 - 130 de societăți comerciale din care circa 70 - 80 de societăți înregistrau vânzări în mod constant.

La nivelul anului 2018 un număr de 81 de societăți au avut vânzări în valoare de 926.578,18 lei, iar în 2019 un număr de 114 societăți au avut vânzări în valoare de 886.208,07 lei. În anul 2020 s-au înregistrat vânzări de 229.392,98 lei pentru 93 de societăți comerciale. Scăderea a fost, firește, cauzată de izbucnirea pandemiei Covid-19.

CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi \ CITEȘTE ȘI CEO-ul băncii americane Morgan Stanley și-a anunțat angajații din New York că, din septembrie, trebuie să vină la birou, altfel nu vor mai primi "salarii de New York" “Dacă puteți merge la un restaurant, puteți veni și la birou!”

De asemenea, CFR oferă posibilitatea organizării de trenuri charter sau de vagoane charter. În regim charter, agențiile de turism pot stabili itinerarii personalizate pentru turiști. De altfel, pachetele turistice care includ trasee personalizate operate cu trenul sunt din ce în ce mai populare în Europa. Agențiile de turism pot alege ruta și orele de circulație, iar trenul poate fi compus din vagoane clasa I, clasa a II-a, dormit, cușetă, restaurant și/sau bar-bistro. Există posibilitatea de a lua masa, beneficiind de serviciile vagonului bar bistro sau ale vagonului restaurant, în timpul călătoriei. Pe de altă parte, se pot organiza evenimente corporate, lansări și expoziții sau evenimente memorabile.

ANAT a organizat, joi, în parteneriat cu CFR Călători, conferința online Tech4Travellers cu tema "Cum să vindem bilete CFR". 

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete cfr călători