CFR Marfă a înregistrat în luna mai un profit brut de 3,4 milioane lei, dacă se exclud penalitățile

CFR Marfă a înregistrat în luna mai un profit brut de 3,4 milioane lei, dacă se exclud penalitățile
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2017

Compania de stat CFR Marfă, liderul pieței românești de transport feroviar de mărfuri, a anunțat vineri că a înregistrat în luna mai un rezultat brut pozitiv, fără a ține cont de penalități, de 3,4 milioane lei, ca urmare a punerii în aplicare a strategiei de dezvoltare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Volumul de mărfuri transportate a crescut în luna mai cu 24%, iar parcursul mărfurilor a crescut cu 9,3% față de luna mai 2016, arată un comunicat al societății.

Societatea a participat și a câștigat licitații organizate de Complexul Energetic Oltenia, Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului și Veolia Energie pentru transportul de cărbune, de Administrația Națională a Rezervelor Statului pentru transportul de motorină, de Societatea Națională a Sării pentru manevra la sucursala Salrom Ocna Dej, scrie News.ro.

FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport CITEȘTE ȘI FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport

"Printr-o mai bună utilizare a vagoanelor de marfă și reducerea cu 18% perioadei între două încărcări succesive s-a reușit creșterea volumului de mărfuri transportate din grupa metale, cereale, ciment. Aceste prestații au contribuit la înregistrarea unor venituri obținute din activitatea de transport mai mari cu 10,7%  decât în luna mai 2016, în timp ce cheltuielile în exploatare, neafectate de penalități, au scăzut cu 19% față de aceeași perioadă", arată compania.

Anul trecut, compania a avut pierderi de 194,3 milioane lei și afaceri de 678,05 milioane lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

Societatea are în jur de 6.300 de angajați.

CFR Marfă a avut pierderi în fiecare an din 2008 până în prezent, cel mai slab rezultat fiind înregistrat în 2009, cu o pierdere de 535 milioane lei. În 2015, afacerile companiei au scăzut cu 13%, până la 800 milioane lei, de la 918,8 milioane lei în 2014.

În 2015, CFR Marfă a înregistrat o cotă de piață de circa 57%, principalul său concurent fiind Grupul Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, care a încercat în 2013 să cumpere compania de stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr marfa