CFR Marfă estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an. Compania majorează cheltuielile de natură salarială

CFR Marfă estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an. Compania majorează cheltuielile de natură salarială
scris 27 oct 2017

Compania de stat CFR Marfă, cel mai mare transportator feroviar de marfă, estimează pierderi de 137,2 milioane lei în acest an, la venituri totale de 823,3 milioane lei, arată proiectul bugetului de venituri și cheltuieli rectificat pentru acest an.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Mai mult, acționarul majoritar, Ministerul Transporturilor, vrea să crească valoarea cheltuielilor de natură salarială, față de proiecția inițială a bugetului, pentru a plăti orele suplimentare și tichetele de masă, scrie News.ro.

Astfel, compania estimează pentru acest an cheltuieli totale de 960,6 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială sunt planificate la 256,7 milioane lei.

”Majorarea cheltuielilor de natură salarială față de nivelul prevăzut în ultimul buget de venituri si cheltuieli aprobat cu sumele aferente orelor suplimentare și a cheltuielilor cu tichetele de masă acordate pentru ultimele două luni”, arată nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor.

VIDEO & FOTO BMW X2, primele imagini și informații despre SUV-ul ce va fi lansat anul viitor CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW X2, primele imagini și informații despre SUV-ul ce va fi lansat anul viitor

Potrivit proiectului inițial, aprobat în luna mai de Guvern, CFR Marfă își bugetase pentu acest an cheltuieli totale de 875,2 milioane lei, din care cheltuielile de natură salarială se ridicau la 245,9 milioane lei.

Cheltuielile cu investițiile sunt prognozate în acest an la 78 milioane lei.

Compania estimează totodată creanțe restante de 360,1 milioane lei, la sfârșitul anului.

CFR Marfă are aproximativ 6.600 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr marfa