Noi alunecări pe Autostrada Sibiu – Orăștie au determinat devierea traficului pe o bandă și introducerea de restricții de viteză la 60 km/h

Noi alunecări pe Autostrada Sibiu – Orăștie au determinat devierea traficului pe o bandă și introducerea de restricții de viteză la 60 km/h
scris 26 oct 2017

CNAIR a închis o porțiune din Autostrada 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeș (276+100 – 276+170) din cauză că au apărut fisuri, crăpături și denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de metri. Șoferii au o restricție de viteza de 60 km/h, pe un segment de drum de 200 de metri, traficul fiind deviat pe banda 2.

Potrivit CNAIR, o echipă formată din specialiști au constatat la fața locului că deplasările taluzului și șanțului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgență și banda 1.

„În acest moment sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluției fenomenului de tasare și a deformărilor la nivelul carosabilului.

Mai mulți turiști aflați pe Transfăgărășan au rămas fără mașină, după ce au coborât să facă fotografii și nu au tras frâna de mână CITEȘTE ȘI Mai mulți turiști aflați pe Transfăgărășan au rămas fără mașină, după ce au coborât să facă fotografii și nu au tras frâna de mână

Au fost convocați mâine la sediul CNAIR, toți factorii implicați în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme și pentru a dispune o soluție de remediere. Până la rezolvarea problemei, zona este monitorizată constant de către DRDP Brașov, care va raporta permanent orice modificare a situației existente.”

Segmentul de autostradă cu probleme face parte din autostrada Orăștie-Sibiu și a fost deschis circulației în anul 2014. În anul 2015 au apărut primele probleme în zona Aciliu, din cauza alunecărilor de teren, compania de drumuri fiind obligată să rezilieze contractul cu constructorul Salini Impregilio. S-a luat atunci decizia de demolare și reconstrucție unui sector de 200 de metri, în regie proprie. Sectorul reparat atunci este funcțional în acest moment.

Companiei Salini Impregilio i-a fost reținută în 2015 garanția de bună execuție în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Potrivit CNAIR,  toate lucrările pentru remedierea neconformităților apărute pe acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada sibiu - orastie
a1