CFR SA a lansat licitațiile pentru modernizarea liniei de cale ferată București-Craiova

CFR SA a lansat licitațiile pentru modernizarea liniei de cale ferată București-Craiova
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2021

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA a lansat licitațiile deschise, în valoare totală de 97,2 milioane de lei, pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice necesare modernizării liniei de cale ferată București - Craiova, pentru circulația trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/oră, respectiv cu 120 km/oră pentru trenurile de marfă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice se vor realiza pe 2 subsecțiuni, prima fiind București Nord - Roșiori Nord, în lungime de 96 kilometri, iar ce de-a doua fiind Roșiori Nord - Craiova, în lungime de 110,2 kilometri, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Studiile de fezabilitate și proiectele tehnice au drept scop identificarea soluțiilor optime pentru modernizarea liniei de cale ferată, atât din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, cât și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice, potrivit CFR SA.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Obiectivul general al celor 2 contracte este modernizarea infrastructurii feroviare pe tronsonul București - Craiova pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate. De asemenea, obiectivele specifice sunt: creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe întreaga secțiune; creșterea numărului de călători, inclusiv a numărului de turiști; creșterea volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional; îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Valoarea estimată a contractelor este de 45.555.581,25 lei fără TVA pentru subsecțiunea 1 București Nord - Roșiori Nord și de 51.724.566 lei fără TVA pentru subsecțiunea 2 Roșiori Nord - Craiova.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Finanțarea este asigurată din Fondul de Coeziune, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de stat, conform comunicatului.

Durata contractelor este de 23 de luni.

Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat CITEȘTE ȘI Câți bani generează industria jocurilor de noroc la bugetul de stat

Anunțurile de participare la procedurile licitațiilor deschise și documentațiiile de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 aprilie 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr sa
cale ferată
bucurești-craiova