CFR SA cumpără motorină de aproape 2,4 mil. euro de la Rompetrol Downstream

CFR SA cumpără motorină de aproape 2,4 mil. euro de la Rompetrol Downstream
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2017

Compania CFR SA și-a acoperit necesarul de motorină până la finele anului, cumpărând 2.250 de tone de motorină Euro 5 de la Rompetrol Downstream.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA va achiziționa 2.250 de tone de motorină Euro 5 de la Rompetrol Downstream pentru a asigura necesarul până la finalul acestui an, printr-un contract în valoare de circa 10,8 milioane lei (2,36 milioane euro), cu TVA, accize și transport incluse, potrivit datelor Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Suma fără TVA se ridică la aproape 9,1 milioane de lei, sub valoarea estimată inițial, de 10,57 milioane de lei, care a luat în calcul un cost de 4.700 lei/tonă, incluzând acciza și transportul, dar fără TVA.

Fiat Chrysler refuză să discute cu Great Wall un parteneriat, BMW se pregătește să producă mașini împreună cu chinezii CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler refuză să discute cu Great Wall un parteneriat, BMW se pregătește să producă mașini împreună cu chinezii

Cantitatea de motorină cumpărată acoperă necesarul preconizat până la 31 decembrie, pentru cele opt Regionale ale CFR, respectiv București, Craiova, Timișioara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța.

Compania de transport pe calea ferată ar putea suplimenta contractul cu o cantitate de 1.350 de tone de motorină Euro 5, în cuantum de circa 6,35 milioane de lei (1,4 milioane euro), pentru perioada ianuarie - aprilie 2018.

Valoarea totală a contractului trebuie să nu depășească 16,9 milioane de lei, fără TVA, potrivit CFR, care precizează că suplimentarea se va face în funcție de sumele alocate de companie în acest scop.

La licitația deschisă, CFR a primit două oferte admisibile, iar atribuirea a fost făcută în funcție de prețul cel mai scăzut.

OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani

Rompetrol Downstream face parte din grupul KMG International, deținut de grupul kazah de stat KazMunayGas. În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an și cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploiești, cea mai veche unitate de profil in funcțiune din 1905, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii si trei stații de îmbuteliere GPL și șase depozite.

CFR SA administrează o rețea feroviară de 20.077 km lungime, a șaptea ca mărime din Europa. Compania a raportat pentru primul semestru afaceri de circa 486,94 milioane lei, în creștere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce profitul a avansat cu 88%, la 230,9 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfr
rompetrol downstream