PSA Group anunță începerea producției pentru încă două modele noi în uzinele Sochaux și Mulhouse, dar ține secret numele acestora

PSA Group anunță începerea producției pentru încă două modele noi în uzinele Sochaux și Mulhouse, dar ține secret numele acestora
scris 12 oct 2017

PSA Group a anunțat că va introduce în fabricație două noi modele pe liniile uzinelor grupului din Sochaux și Mulhouse, în urma deciziei luate de comisia de specialitate a companiei, care distribuie producția pentru noile vehicule ce urmează să intre în fabricație până în 2020/2021.

Anunțul precizează că numele și detalii despre cele două modele vor fi publice ulterior, din motive strategice. Cele două uzine, care se află în plin proces de transformare sau extindere, vor fi „printre cele mai performante centre de producție din Europa”.

Uzinele din Mulhouse și Sochaux se află la o distanță de 70 de kilometri una de cealaltă, găzduiesc în acest moment producția de modele bazate pe platforma EMP2, printre care Peugeot 308 și 3008, precum și Citroen C4.

FOTO Noua generație a SUV-ului Volvo XC60, lansată în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua generație a SUV-ului Volvo XC60, lansată în România

În acest moment, unul dintre modelele noi ale PSA care intră în producție la Sochaux este un Opel, mai exact Grandland X, care a fost lansat în premieră la Frankfurt, în septembrie, și care este construit pe aceeași platformă a grupul PSA cu Peugeot 3008. Un al doilea model va fi DS 7 Crossback, noul SUV al mărcii premium a grupului.

Recent, Carlos Tavares, CEO-ul PSA Group, a criticat uzinele Opel pentru lipsa acestora de eficiență, comparându-le cu uzinele franceze ale PSA, cea din Mulhouse și cea din Sochaux. Dacă la Sochaux este utilizată aproximativ 83% din capacitatea maximă, Mulhouse are liniile ocupate în procent de 100% în acest moment. Uzinele Opel din Germania lucrează la capacități între 51 și 65%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
psa
opel
grandland
peugeot