CGMB a aprobat investiția de peste trei milioane de lei pentru reabilitarea podului Străulești

CGMB a aprobat investiția de peste trei milioane de lei pentru reabilitarea podului Străulești
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2018

Primăria Capitalei va investi peste trei milioane de lei pentru reabilitarea podului Străulești peste lacul Grivița, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB). În urmă cu trei luni, o parte din zidul podului s-a prăbușit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Podul Străulești se află pe DN1A și traversează Lacul Grivița, la ieșirea din Bucureștii Noi spre Târgoviște, scrie News.ro.

La sfârșitul lunii aprilie, partea superioară a zidului s-a prăbușit, antrenând și umpluturile de sub trotuar și parțial de sub prima bandă de circulație, explică municipalitatea. Astfel, există riscul unei alte alunecări a umpluturilor din rampă din cauza precipitațiilor și din cauza trecerii pe prima bandă a camioanelor grele.

CGMB: Autobaza RATB Giurgiului va fi reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei CITEȘTE ȘI CGMB: Autobaza RATB Giurgiului va fi reabilitată și modernizată cu 92,7 milioane de lei

Conform proiectului, se vor face lucrări la suprastructura și infrastructura podului, la sistemul de rezemare, la trotuare și rosturi de dilatație, la sistemul de scurgere a apelor, parapeți și borduri de protecție, la racordarea podului cu rampele și la calea de pe rampele de acces.

"Se consideră că prin realizarea acestor lucrări, podul va fi adus într-o stare care să corespundă cerințelor de calitate prevăzute în Legea  nr. 10/1995 și anume rezistența și stabilitatea la acțiuni statice, dinamice și seismice, durabilitatea siguranței în exploatare, igiena, sănătatea oamenilor, protecția și refacerea mediului”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea documentațiilor tehnico-economice pentru lucrările de consolidarea și reabilitare a podului Străulești.

Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei, iar durata lucrărilor a fost estimată la 12 luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
pod straulesti
primarie