China inaugurează cel mai lung pod maritim din lume, care conectează Hong Kong, Macao și Zhuhai

China inaugurează cel mai lung pod maritim din lume, care conectează Hong Kong, Macao și Zhuhai
scris 23 oct 2018

Președintele chinez, Xi Jinping, a fost prezent marți la inaugurarea celui mai lung pod maritim din lume, cel care conectează Hong Kong, Macao și orașul chinez Zhuhai, scrie Reuters.

Secțiunea de pod are o lungime de 35 de km la care se adaugă un tunel de 6,7 km, scrie News.ro.

Podul face legătura între Hong Kong, o fostă colonie britanică și un teritoriu chinez autonom, punct financiar important, fosta colonie portugheză Macao și orașul chinez Zhuhai.

Test complet în premieră EuroNCAP pentru sistemele de autonomie ale vehiculelor. Primele 10 vehicule testate au evidențiat limitările acestor sisteme în prezent CITEȘTE ȘI Test complet în premieră EuroNCAP pentru sistemele de autonomie ale vehiculelor. Primele 10 vehicule testate au evidențiat limitările acestor sisteme în prezent

Inaugurarea podului are loc cu ocazia aniversării a 40 de ani de la începerea reformelor din China care au transformat țara într-o economie de piață.

Construirea  podului a durat șapte ani și au contribuit experți din Marea Britanie, SUA, Elveția, Japonia și Olanda.

Podul va reduce la jumătate durata traversării între China, Macao și Hong Kong.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cel mai lung pod
hong kong
china