Chinezii de la BAIC Group intenționează să cumpere 5% din Mercedes-Benz

Chinezii de la BAIC Group intenționează să cumpere 5% din Mercedes-Benz
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mai 2019

Compania chineză BAIC Group intenționează să cumpere un pachet de până la 5 procente în Daimler, compania care deține Mercedes-Benz. Planurile, neconfirmate oficial, urmăresc securizarea investiției realizate de BAIC împreună cu Daimler.

Urmărește-ne și pe Google News

Beijing Automotive Industry Holding Co. (BAIC), companie deținută de statul chinez, a început să cumpere acțiuni Daimler pe bursă, având ca țintă un procent de până la 5% din acțiunile companiei germane, potrivit Automotive News, care citează o sursă anonimă. Mai multe informații, din mai multe surse, au confirmat că BAIC, companie controlată de statul chinez, a cerut aprobarea autorităților pentru a face acest demers. De asemenea, sursele spun că Daimler a fost informată de cei de la BAIC de intenția lor. Analiștii contactați de Automotive News au afirmat că acțiunile Daimler se comportă pe piață ca și cum cineva încearcă să acumuleze un pachet mai mare.

Raportat la valoarea acțiunilor, prețul pe care ar trebui să-l plăteaască cei de la BAIC pe un pachet de 5 procente ar fi de aproape 3 miliarde euro.

Potrivit legislației germane, un cumpărător trebuie să raporteze achizițiile a peste 3% dintr-o companie listată.

După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni CITEȘTE ȘI După trei luni de producție maximă, Dacia reduce ritmul de fabricație la Mioveni

În urmă cu un an, o altă companie chineză, Geely, a cumpărat prin intermediul fondatorului și președintelui său, Li Shufu, un pachet de aproape 10 procente din Daimler, surprinzând piețele și autoritățile germane. El a urmat o strategie care i-a permis să facă achiziția fără să fie publică, până la momentul la care a ajuns la pragul de 10 procente, folosind diverse vehicule financiare. Anterior, el solicitase celor de la Daimler un parteneriat, anunțându-i că dorește să cumpere acțiuni, însă a fost refuzat și trimis pe bursă. Prin achiziția sa, Li Shufu a devenit cel mai acționar individual al Daimler.

BAIC este partenerul tradițional al Daimler în China, cele două companii având un joint-venture fondat încă de acum 10 ani, care produce și vinde pe piața chineză automobile Mercedes-Benz.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
actiuni mercedes benz
baic daimler
actionari mercedes benz
li shufu