Chinezii de la JAC Motors ar putea construi automobile electrice în Bulgaria

Chinezii de la JAC Motors ar putea construi automobile electrice în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2016

Constructorul auto chinez JAC Motors analizează oportunitatea de a demara producția de automobile electrice în Bulgaria, a anunțat miercuri Ministerul bulgar al Economiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"JAC Motors consideră Bulgaria ca o poartă de intrare pe piețele europene pentru automobilele electrice și autobuzele pe care le produce", se precizează în comunicatul de presă al Ministerului bulgar al Economiei.

În cursul unei întâlniri cu o serie de oficiali bulgari, reprezentanții JAC Motors au declarat că pe viitor firma chineză ar putea lua în considerare și construcția unei uzine de asamblare în Bulgaria care va utiliza componente produse local.

La rândul său, ministrul adjunct al economiei din Bulgaria, Lyuben Petrov, i-a informat pe oficialii JAC Motors că Bulgaria are o tradiție în producția de automobile electrice și motostivuitoare iar la începutul lui 2016 a fost înființat un cluster în industria auto, o dovadă a numărului semnificativ de companii și angajați din acest sector.

Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului CITEȘTE ȘI Top 10 al celor mai vândute autoturisme în România în primele luni ale anului

Amplasarea Bulgariei în sud-estul Europei, între Turcia și Bulgaria, precum și taxele mici și costurile reduse cu mâna de lucru au ajutat la atragerea de investiții în producția de componente auto.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
jac motors