Circulație resistematizată în Piața Victoriei din București, pentru protestul transportatorilor

Circulație resistematizată în Piața Victoriei din București, pentru protestul transportatorilor
scris 17 apr 2019

Brigada Rutieră a Capitalei a resistematizat, miercuri, circulația în Piața Victoriei din București, unde peste 1.500 de taxiuri s-au strâns deja pentru a protesta față de Ordonanța de Urgență ”pentru menținerea pirateriei”. Organizatorii anunță că se vor strânge peste 5.000 de mașini, iar polițiștii vor institui treptat mai multe restricții de trafic.

”Este resistematizată circulația în Piața Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului Romîniei”, a anunțat, miercuri dimineță, Brigada Rutieră a Capitalei, scrie News.ro

FOTO Audi prezintă o viziune: un concept-car cu autonomie level 4, volan retractabil și plante agățătoare la interior CITEȘTE ȘI FOTO Audi prezintă o viziune: un concept-car cu autonomie level 4, volan retractabil și plante agățătoare la interior

De asemenea, a fost restricționat traficul rutier pe Șoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei. La nevoie, polițiștii vor restricționat traficul și pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

În zona protestului s-au strâns deja peste 1.500 de taxiuri, iar mașinile continuă să sosească.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunțat că organizează un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanței de Urgență ”pentru menținerea pirateriei”.

Protestul se va desfășura până la ora 18:00, în Piața Victoriei, și ar urma să participe mai multe asociații, printre care și Federația Operatorilor Români de Transport (FORT).

”Cerem Guvernului să renunțe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane și nu înțelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „pirați” că le va rezolva problema prin OUG și explică necesitatea legiferării prin ordonanțe de urgență ca necesitate, motivând urgența prin faptul că Președintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis organizatorii.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii și vicepremier, a făcut declarații din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menținerea pe piață a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

Reprezentanții COTAR și ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în București, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever și Uber, că nu ar funcționa în legalitate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
piața victoriei
protest