Citroen lansează motorizări mild-hybrid pe modelele C4 și C4X

Citroen lansează motorizări mild-hybrid pe modelele C4 și C4X
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 feb 2024

După motoarele cu combustie, pe benzină și diesel, și alternativa 100% electrică, Citroen introduce pe familia C4 motorizări hibrid, dar cu tehnologie mild-hybrid, pe 48 de volți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Citroen C4 și C4X primesc din acest an motorizările Hybrid 136, care au la bază un motor pe benzină care este susținut de un motor electrice ce funcționează pe 48 de volți. Sistemul este un mild-hybrid care rulează exclusiv electric pe distanțe limitate cu ajutorul energiei recuperate pe care o oferă suplimentar, în special la pornire și în sarcină maximă. Constructorul francez spune că motorizarea aduce o economie de carburant de circa 20%, comparativ cu un motor similar pe benzină, adică o reducere de până la un litru la 100 km, față de motorul PureTech 130 care rulează exlcusiv pe benzină.

VIDEO Umbrărescu avansează la primul nod rutier de tip turbion, investiție unică în România. Imagini aeriene CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu avansează la primul nod rutier de tip turbion, investiție unică în România. Imagini aeriene

Citroen România a anunțat deja prețurile pentru piața noastră, cu o versiune de intrare de 27.300 euro, pentru C4 Hybrid 136, și de 28.500 euro, pentru C4X Hybrid 136. Mașina poate fi comandată deja, iar livrările încep în vara acestui an.

Sistemul de propulsie este format din motorul de 1.2 litri, în trei cilindri, care are o putere de 136 CP (100 kW), și o cutie electrificată e-DCS6, care include un motor electric de 28 CP (21 kW). Un al doilea motor electric, demarorul, este cel care pornește mașina de pe loc. Bateria de 48 de volți (0,4 kWh) care înmagazinează energia recuperată în timpul frânărilor este cea care alimentează cele două motoare electrice, astfel că, la nevoie, șoferul primește o putere suplimentară de 12 CP. Bateria de 48 de volți alimentează și o parte din echipamentele de la bord, oferind astfel un al doilea circuit electric distinct.

Scădere a vânzărilor de mașini pe benzină și creștere importantă la diesel, în România CITEȘTE ȘI Scădere a vânzărilor de mașini pe benzină și creștere importantă la diesel, în România

Noua generație Citroen C4 a venit la momentul lansării, în 2021, cu un nou concept inedit de caroserie, o combinație între un sedan și un SUV, cu elemente de fastback pentru versiunea C4X, care este mult mai apropiată de profilul unui SUV.

Propulsia electrică oferită pe versiunile e-C4 și e-C4X a ajuns să reprezintă un sfert din vânzările acestui model, potrivit datelor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
citroen c4 x
citroen e-c4 x
motoare citroen c4
pret citroen c4