CNAIR a impus restricții de circulație pentru mașinile mai mari de 7,5 tone, în județele aflate sub cod portocaliu de caniculă

CNAIR a impus restricții de circulație pentru mașinile mai mari de 7,5 tone, în județele aflate sub cod portocaliu de caniculă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a impus restricții temporare de circulație pentru mașinile mai mari de 7,5 tone în județele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, aflate sub cod portocaliu de caniculă. În intervalul 12.00 - 20.00, mașinile de mare tonaj nu vor putea circula pe autostrăzile și drumurile naționale din aceste județe, pentru a conserva asfaltul care se deformează la temperaturi ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În urma avertizării de cod portocaliu emis de Administrația Națională de Meteorologie, CNAIR a impus restricții de circulație pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, în judetele Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, scrie News.ro.

Astfel, între orele 12.00 - 20.00, va fi interzisă circulația mașinilor de mare tonaj pe autostrăzile și drumurile naționale din aceste județe, exceptând transporturile de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare și cele poștale.

EXCLUSIV Top 20 cele mai cumpărate mașini SH din import. Românii cumpără preponderent autoturisme mai vechi de 10 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Top 20 cele mai cumpărate mașini SH din import. Românii cumpără preponderent autoturisme mai vechi de 10 ani

Vor putea fi, de asemenea, efectuate, transporturile de echipamente de prim ajutor, de carburanți, cele destinate tractării vehiculelor avariate, dar și transporturile pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate.

”Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcaminții rutiere”, anunță CNAIR.

Conform ANM, în cursul zilei de joi, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 - 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor afla sub cod portocaliu. Se vor atinge local maxime termice de 37 - 39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
restrictii de circulatie