CNAIR a lansat licitația pentru ultimele secțiuni din Autostrada cu "tuneluri pentru urși"

CNAIR a lansat licitația pentru ultimele secțiuni din Autostrada cu "tuneluri pentru urși"
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 iun 2019

CNAIR a lansat, în sfârșit, licitația pentru ultimul lot al Autostrăzii A1, secțiunea Lugoj - Deva, așa numită autostradă cu tuneluri pentru urși. Este ultima porțiune, rămasă neconstruită, a autostrăzii Sibiu - Nădlac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

CNAIR a publicat pe platforma SICAP anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului "Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220 - Secțiunea E și finalizare Sectiunea D". Obiectivul reprezintă circa 13 km de autostradă, parte a Lotului 2 Lugoj - Deva.

Pprocedura de licitație folosită va fi cea restrânsă, derulată în două etape. Prima etapă va fi cea de selecție a candidaților în funcție de criteriile de selecție stabilite în Documentația de Atribuire, iar cea de a doua etapă va include evaluarea ofertelor depuse de candidații selectați și stabilirea câștigătorului în conformitate cu criteriul de atribuire stabilit în aceeași Documentație.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor pentru obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj –Deva (parte din A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat.

Condițiile din Acordului de mediu impun realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2 în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

A fost scos la licitație un sector al centurii Municipiului Iași CITEȘTE ȘI A fost scos la licitație un sector al centurii Municipiului Iași

Cele două tuneluri vor avea o lungime totală de aproximativ 2,13 km. Vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m, din care parte carosabilă 2x3,75 m, banda de încadrare de 0,25 m, banda de urgență de 2,50 m și acostamente de 2x0,50m, la care se mai adaugă trotuare laterale 2x0,75 m.

De asemenea, tunelurile vor fi prevăzute cu galerii de evacuare în caz de urgențe, nișe de serviciu pentru amplasarea echipamentelor de securitate, instalații electrice, de ventilare, de stingerea incendiilor și echipament ITS.

CNAIR anunță că valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 296.000.000 euro fără TVA.

Termenul limită de depunere al candidaturilor a fost stabilit pentru luna august 2019.

CNAIR se pregătește să deschidă circulației loturile 3 și 4, între Deva și Holdea, cu o lungime de circa 43 km, cel mai probabil la sfârșitul lunii august, singurii kilometir de autostradă inaugurați în 2019. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada sibiu - nadlac
a1
finalizare autostrada lugoj - deva
tuneluri pentru ursi
holdea margina