Comisia Europeană cere VW să îi despăgubească toți clienții europeni înșelați în cazul dieselgate, nu doar pe cei germani

Comisia Europeană cere VW să îi despăgubească toți clienții europeni înșelați în cazul dieselgate, nu doar pe cei germani
scris 29 sep 2021

Comisia Europeană și autoritățile pentru consumatori ale UE au cerut grupului german Volkswagen să îi despăgubească pe toți consumatorii, nu doar pe cei din Germania, pentru că i-a indus în eroare în privința emisiilor poluante ale vehiculelor cumpărate, transmite Reuters.

Constructorul auto și-a recunoscut vina în scandalul dieselgate în 2015, ceea ce a dus la o serie de procese, dintre care unele la Curtea Europeană de Justiție, scrie News.ro.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

”Există decizii judecătorești care au expus tratamentul incorect al Volkswagen față de consumatori și totuși producătorul auto nu dorește să colaboreze cu organizațiile consumatorilor pentru a găsi soluțiile corecte pentru consumatori. Așa cum am scris companiei anul trecut, nu doar consumatorii din Germania, ci toți consumatorii trebuie să fie despăgubiți”, a afirmat într-un comunicat comisarul pentru justiție Didier Reynders.

Potrivit Comisiei Europene, Volkswagen a informat-o că în opinia companiei nu sunt justificate plățile voluntare către consumatorii europeni din afara Germaniei întrucât mașinile afectate au fost modificate pentru a respecta prevederile legale.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

”Poziția companiei nu s-a modificat, în pofida deciziilor recente ale curților naționale și europene, acesta fiind motivul pentru care Comisia și autoritățile pentru consumatori din UE amplifică presiunile”, a afirmat Comisia într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
vw