Compania aeriană a Turkmenistanului își suspendă zborurile către Moscova

Compania aeriană a Turkmenistanului își suspendă zborurile către Moscova
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2023

Compania aeriană principală a Turkmenistanului a anunțat miercuri că și-a suspendat zborurile către Moscova, invocând preocupări legate de siguranță după atacurile cu drone ucrainene asupra capitalei ruse, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ca urmare a situației din zona aeriană a Moscovei și pe baza unei evaluări a riscurilor pentru siguranța zborurilor, toate zborurile Turkmenistan Airlines pe ruta Așgabat-Moscova-Așgabat vor fi suspendate", a precizat compania aeriană într-un comunicat.

CONFIRMARE - OUG pentru utilizarea banilor din suprataxa de solidaritate la plata restanțelor față de furnizorii de energie și gaze CITEȘTE ȘI CONFIRMARE - OUG pentru utilizarea banilor din suprataxa de solidaritate la plata restanțelor față de furnizorii de energie și gaze

Turkmenistan Airlines a precizat că va zbura acum, în schimb, spre Kazan, care se află la peste 700 km est de Moscova, scrie News.ro.

Rusia susține că a doborât drone ucrainene în apropierea și deasupra Moscovei în ultimele zile, deși nu au existat victime. O clădire înaltă din cartierul de afaceri al Moscovei, care găzduiește trei ministere ale guvernului rus, a fost lovită marți de o dronă, pentru a doua oară în trei zile.

Ucraina și-a declarat satisfacția în urma atacurilor, fără însă a revendica în mod direct responsabilitatea pentru acestea.

Atacurile cu drone au determinat închiderea pentru scurt timp a aeroportului Vnukovo, unul dintre aeroporturile din Moscova, dar ulterior acesta și-a reluat operațiunile în totalitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkmenistan
moscova
zboruri