Compania Boeing a semnat cu Arabia Saudită contracte pentru livrarea a peste 1.000 de rachete

Compania Boeing a semnat cu Arabia Saudită contracte pentru livrarea a peste 1.000 de rachete
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Pentagonul a anunțat miercuri că fabricantul american Boeing a obținut din partea Arabiei Saudite două contracte în valoare de peste 2 miliarde de dolari pentru a livra peste 1.000 de rachete sol-aer și anti-nave, transmite joi AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un prim contract în valoare de 1.722 miliarde de dolari vizează modernizarea rachetei de croazieră SLAM ER a Boeing Defense, Space & Security, divizia companiei Boeing responsabilă pentru produse și servicii aeronautice și de apărare, precum și livrarea a 650 de astfel de rachete "în sprijinul guvernului Arabiei Saudite" specifică Pentagonul în documentul prin care anunță zilnic contractele care trec pe la ministerul american al apărării. Contractul cu Riadul urmează să fie finalizat în decembrie 2028, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

SLAM ER este o rachetă de croazieră aer-sol ghidată prin GPS cu o autonomie de până la 155 de mile nautice (circa 290 de kilometri).

Pentagonul a anunțat, de asemenea, un contract de aproape 660 de milioane de dolari prin care va livra o nouă versiune a rachetelor anti-nave Harpoon, cunoscute sub denumirea Block-II, din care peste 400 de exemplare vor ajunge în Arabia Saudită. Restul va fi livrat Braziliei, Olandei, Japoniei, Thailandei, Coreei de Sud, Qatarului și Indiei.

Într-un comunicat de presă, compania Boeing, care estimează valoarea acestor contracte la 3.1 miliarde de dolari, afirmă că acestea vor permite nu doar continuarea producției rachetelor Harpoon-ului până la sfârșitul anului 2026, ci și repornirea liniei de producție a rachetelor de croazieră SLAM ER.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
rachete
arabia saudita