Compania Națională Aeroporturi București a avut în primul semestru pierderi de 27,4 milioane lei

Compania Națională Aeroporturi București a avut în primul semestru pierderi de 27,4 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, a avut în primul semestru al anului pierderi de 27,4 milioane lei, față de un profit net de 193,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a raportat în primele șase luni venituri operaționale de 220,9 milioane lei, de peste două ori mai mici comparativ cu cele din semestrul 1 din 2019 (509,3 milioane lei), scrie News.ro

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere când își vor trimite copiii la școală CITEȘTE ȘI Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere când își vor trimite copiii la școală

Rezultatele financiare apar în raportul semestrial publicat luni de Fondul Proprietatea, acționar minoritar care deține 20% din acțiunile companiei, și au fost confirmate, pentru News.ro, de reprezentanții CNAB.

"Ianuarie: compania a raportat faptul că în 2019 numărul de pasageri a ajuns la 14,7 milioane (+6,4% comparativ cu 2018). Consiliul de Administrație l-a numit pe Florin Dimitrescu în calitate de director general, ca urmare a demisiei fostului director general (...). August: compania a publicat rezultatele financiare pentru semestrul 1 2020: venituri operaționale de 220,9 milioane lei (-56,6% față de semestrul 1 2019), EBIT negativ de 30,8 milioane lei și o pierdere netă de 27,4 milioane lei", arată raportul FP.

Raportul Fondului Proprietatea prezintă și câteva aspecte legate de consecințele pandemiei de Covid-19.

"Compania a fost afectată puternic de criza actuală: numărul de pasageri și numărul de zboruri au înregistrat o scădere puternică de la începutul pandemiei de Covid-19. ACI Europe, organismul care reprezintă industria aeroporturilor, prezintă în cadrul unui raport din luna august că traficul de pasageri a scăzut cu 64,2% în prima jumătate a anului 2020 și că a ajuns aproape de zero în trimestrul 2 2020, cu o scădere de 96,4% comparativ cu trimestrul 2 2019. Ca urmare a încercărilor de ridicare a restricțiilor în mod coordonat la nivelul UE la mijlocul lunii iunie, revenirea traficului aerian a fost mai lentă decât așteptările. Prin urmare, traficul de pasageri la nivelul rețelei de aeroporturi europene a continuat să scadă cu 78% în iulie 2020 comparativ cu iulie 2019", mai relevă raportul.

Compania Națională Aeroporturi București și-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 și asigură coordonarea operațională și managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înființată prin fuziunea societăților care gestionau aeroporturile bucureștene: Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnab
aeroporturi