Companiile aeriene nu-și permit să restituie costul biletelor anulate

Companiile aeriene nu-și permit să restituie costul biletelor anulate
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 apr 2020

Companiile aeriene globale nu-și pot permite să restituie costul biletelor anulate din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), a declarat marți directorul Asociației Internaționale de Transportat Aerian (IATA), Alexandre de Juniac, operatorii emițând în schimb vouchere, deoarece își prezervă numerarul pentru a supraviețui, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Elementul cheie pentru noi este să evităm să rămânem fără numerar, astfel încât rambursarea costul biletelor anulate este aproape imposibilă", a afirmat șeful IATA, la o conferință de presă.

Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia în Marea Britanie, declin de 60%, peste nivelul pieței. Piața auto britanică a pierdut mai puțin de 50%, având în vedere răspunsul mai lent la pandemie față de Franța sau Italia

Asociațiile pentru protecția consumatorilor au criticat operatorii aerieni că au încălcat regulile și nu au restituit costul biletelor. IATA a explicat că o treime din angajații companiilor aeriene globale fie se află în șomaj tehnic, fie nu mai au loc de muncă, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
bilete anulate
iata