Concedieri masive la Tesla Motors

Concedieri masive la Tesla Motors
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2017

Compania Tesla Motors a concediat recent sute de angajați, după evaluările de performanță, care au loc anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul american de mașini electrice Tesla a concediat sute de angajați în cursul acestei săptămâni, după ce a efectuat mai multe evaluări de performanță, derulate în perioada celei mai mari expansiuni din istoria companiei, reprezentanții acesteia confirmând informația, fără a da detalii despre numărul de lucrători demiși, scrie cotidianul The New York Times, preluat[ de news.ro.

Concedierile nu reprezintă ceva ieșit din comun, chiar dacă au loc într-o perioadă în care Tesla încearcă să-și crească producția de serie a automobilului Model 3 sedan, afirmă reprezentanții gigantului american, care a fost criticat pentru ritmul lent de producție, având în vedere că mii de potențiali cumpărători au dat deja avansuri pentru achiziție.

Craiova se pregătește de sărbătoare: Holdingul industrial Cummins, cel mai mare constructor independent de motoare diesel, a anunțat autoritățile că își relochează producția din Marea Britanie în Dolj CITEȘTE ȘI Craiova se pregătește de sărbătoare: Holdingul industrial Cummins, cel mai mare constructor independent de motoare diesel, a anunțat autoritățile că își relochează producția din Marea Britanie în Dolj

Ei adaugă că Tesla efectuează anual evaluări de performanță, în urma cărora se acordă adesea promovări sau bonusuri, dar pot duce și la concedieri. “Ca în orice companie, mai ales într-una cu peste 33.000 de angajați, evaluările de performanță conduc, ocazional, și la concedieri. Tesla continuă să crească și să facă angajări în toată lumea”, au afirmat reprezentanții constructorului.

Deși au confirmat informația, aceștia nu au dezvăluit numărul exact al salariaților care au fost puși pe liber în urma evaluărilor.

Compania se află în perioada cu cea mai mare expansiune din istoria sa, după ce a preluat anul trecut producătorul de panouri solare SolarCity, într-o tranzacție de circa 2,6 miliarde de dolari.

FOTO Ford a început producția SUV-ului EcoSport la Craiova. SUV-ul va fi exportat pe 56 de piețe ale lumii CITEȘTE ȘI FOTO Ford a început producția SUV-ului EcoSport la Craiova. SUV-ul va fi exportat pe 56 de piețe ale lumii

Tesla a fabricat circa 25.000 de vehicule în trimestrul al treilea, dar numai 260 dintre acestea au fost Model 3s, sub numărul preconizat, de 1.500 de unități, pe fondul unor blocaje neașteptate în sistemul de producție.

Directorul general și fondatorul companiei, Elon Musk, a impus obiective agresive pentru extinderea fabricii sale din Fremont, California, care prevede creșterea volumului anual de producție de la 100.000 de vehicule la 500.000 de unități. Totuși, concedierile ar putea arăta că problemele cu angajații au contribuit la dificultățile întâmpinate la construirea Modelului 3s, potrivit publicației The New York Times.

Un reprezentant al constructorului a afirmat că recentele concedieri nu ar avea niciun efect asupra producției Modelului 3s și că cea mai mare parte a posturilor vacante va fi ocupată prin noi angajări.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
concedieri