FOTO Noua generație a SUV-ului Volvo XC60, lansată în România

Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 10 oct 2017

Noua generație a SUV-ului suedez Volvo XC60 a fost lansată în această primăvară în România, simultan cu lansările de pe piețele europene. Prețurile anunțate pentru clienții români încep de la 45.930 de euro (TVA inclus), pentru nivelul de echipare Momentum. Noul model vine pe piața din România cu două motorizări diesel, două motorizări pe benzină și una hibrid (twin-engine), toate fiind parte a generației noi de motoare dezvoltate de Volvo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Modelul a fost prezentat pe piața autohtonă de EIT Forum Auto, unic importator al autoturismelor Volvo în România iar până la finalul anului, compania estimează că noul Volvo XC60 va genera vânzări de peste 3 milioane de euro. EIT Forum Auto urmărește să vândă, la nivel local, 60 de unități din noul model până la finalul anului.

Noul Volvo XC60 a fost prezentat pentru prima dată la Geneva, anul acesta, și este construit pe noua platformă SPA (Scalable Product Architecture), dezvoltată de companie și introdusă în procesul de fabricație odată cu noul XC90. Noul XC60 are o misiune extrem de grea, având în vedere că generația anterioară a fost cel mai bine vândut model al mărcii, record pe care trebuie să-l ducă mai departe.

Fabricat în Goteburg, Suedia, noul model XC60 este complet echipat cu tehnologie de ultimă generație și este disponibil în cinci variante de motorizări: două diesel, două pe benzină și un motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, toate fiind parte a generației noi de motoare dezvoltate de Volvo. Premiatul motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, lider în topul sistemelor de motorizare, oferă performanță, eficiență și nivel scăzut de emisii. Motorul are 407 CP și asigură o accelerație de la 0 la 100 km în doar 5,3 secunde. Totodată, noul model pune la dispoziția clienților trei niveluri de echipare, Momentum, R-Design și Inscription.

FOTO Noua generație a SUV-ului Volvo XC60, lansată în România

„Suntem încântați să aducem pe piața din România noul SUV XC60, mai ales după succesul înregistrat de modelul XC60 Classic. Observăm un mare potențial de cumpărare, deoarece se adresează unui consumator atent, în căutare de elemente ce simplifică șofatul, dar care oferă confort și siguranță sporită. Noul model încununează o serie de atribute despre care credem că vor fi foarte bine primite pe piața locală, așa cum s-a întâmplat și la nivel internațional”, a declarat Bogdan Huidan, Director General EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan național.

Noul model XC60 păstrează liniile impuse deja ca tradiție în ultimii ani, dar în același timp, vine cu un design proaspăt, dinamic, sculptural, care îl scoate în evidență în piața SUV-urilor premium, din ce în ce mai aglomerată.

Cea mai accesibilă motorizare este diesel-ul D4 AWD, cu o putere maximă de 190 CP, un cuplu de 400 Nm și un consum mediu de 5,2 litri/100 km. Prețul de 45.930 euro (TVA inclus) pentru echiparea Momentum, asigură dotări precum Asistență la frânarea de urgență, Asistență la coborârea în pantă, WHIPS (protecția gâtului la impact din spate) și mai ales City Safety, sistemul de prevenire și evitare a coliziunilor frontale.

Farurile cu lumini LED, cu semnătura vizuală greu de confundat, sunt echipate cu Active High Beam, tehnologia care reglează spotul farurilor în funcție de trafic. Al doilea motor diesel este D5 AWD, la 235 CP, 480 Nm și consum mediu de 5,5 litri/100 km, la un preț de 49.610 euro. Amatorii pe benzină au două variante, T5 AWD, 254 CP, 350 Nm, și consum de 7,3 litri, la 47.827 euro, sau T6 AWD, 320 CP, 400 Nm, 7,7 litri consum mediu la 100 km, la un preț de 52.262 euro.

Pentru cei care doresc noile tehnologii hibride, T8 Twin, care îmbină performanțele motorul T6 cu cele ale unui motor electric, de 65 kW (87 CP), alimentat de o baterie de 10,4 kWh, ce poate fi încărcată la priză. Toate aceste motorizări pot fi comandate și în echipările superioare, R-Design și Inscription.

Modelul XC60 Classic, în cei 9 ani de la lansare, a devenit cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproximativ un milion de mașini vândute la nivel global. În România, noul model este disponibil pentru test drive la toți dealerii autorizați Forum Auto România.

EIT Forum Auto România este unic importator al autoturismelor Volvo în România și are patru dealeri autorizați (doi în București, unul în Constanța și unul în Timișoara). Compania vizează ca până la finalul anului viitor să își lărgească rețeaua de parteneri cu noi dealeri, în Iași, Brașov și Cluj.

Anul trecut, EIT Forum Auto a înregistrat o cifră de afaceri de 16,43 milioane de euro, cu 30% peste nivelul din anul anterior. S-au vândut 402 mașini, în creștere cu 25% față de 2015. Cel mai bine vândute modele la nivel local, anul trecut, au fost SUV-urile XC90 cu 115 mașini și XC60 Classic cu 136 de mașini.

Autoturismele Volvo sunt prezente pe piață din anul 1927. Volvo reprezintă una dintre cele mai cunoscute și respectate mărci auto din lume, cu vânzări de 534,332 autoturisme la nivel mondial, în 2016, în aproximativ 100 de țări.

Din 2010, Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China, iar în prezent are peste 31,000 de angajați în întreaga lume.

Centrele principale de producție ale Volvo Cars sunt situate în Goteburg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zbangjiakou (China), iar piesele în Olofström (Suedia).

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
suv
volvo xc60