CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto

CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto
scris 7 oct 2022

Dacia a anunțat oficial care vor fi noutățile pe care le va prezenta în standul din cadrul salonului auto Mondial de L’Automobile. Între acestea se numără primul motor hibrid, anunțat în premieră de Profit.ro încă de luna trecută.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Dacia Jogger va primi prima motorizare hibridă din istoria mărcii de la Mioveni, una care va aduce o putere de 140 CP pe un automobil de familie care avea mare nevoie de o astfel de propulsie. Motorul, nu și mașina, va fi expus la Paris vizitatorilor care vor ajunge în standul Dacia.

Noul grup propulsor, care este unul complex, deoarece va utiliza două motoare electrice, va sta alături de celebrul deja concept-car Dacia Manifesto, pe care publicul l-a putut vedea doar în fotografiile publicate de jurnaliști în luna septembrie.

De asemenea, întreaga gamă de automobile Dacia va fi expusă în salon cu noile detalii estetice: un logo nou, culorile specifice indentității de brand, gri și kaki, precum și noua siglă DACIA scrisă cu un nou font.

Dacia, alături de Polestar și Tesla: cele mai mari creșteri pe piața din Germania. „Fiecare model nou-lansat de Dacia este un succes de piață” CITEȘTE ȘI Dacia, alături de Polestar și Tesla: cele mai mari creșteri pe piața din Germania. „Fiecare model nou-lansat de Dacia este un succes de piață”

De asemenea, Dacia a anunțat că va prezenta un model de colecție, primul pe care îl creează marca pentru pasionații de ediții exclusive. Va fi un Duster numit „Mat Edition”, cu un set unic de echipamente, dotat cu un motor TCe 150 și cutie EDC. Mașina va putea fi comandată la sfârșitul acestui an.

Referitor la Dacia Jogger Hybrid, un model care va intra în producție în primăvara lui 2023, Dacia mai precizează că va putea fi comandat începând din prima lună a anului viitor.

Lionel Jaillet, director de Performanță Produs al mărcii Dacia, a declarat pentru Profit.ro, în cadrul evenimentului de prezentare Dacia Manifesto, de la Paris, că programul viitorului Jogger hibrid va începe doar în 2023.

„Nu vom avea Jogger hibrid la Paris, dar vom expune motorul ce se va regăsi pe acest model. Pot să vă spun că am participat la testele cu noua motorizare și mașina este extraordinară, se comportă foarte bine. Va fi cel mai ieftin automobil de familie hibrid de pe piață”, ne-a precizat Lionel Jaillet, care ne-a dezvăluit în premieră și numele simplu ales pentru această motorizare. Jogger nu va prelua denumirea E-Tech, ci se va numit Jogger Hybrid.

Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat CITEȘTE ȘI Alertă financiară la CFR - Când statul întârzie să-și deconteze sieși plafonarea prețurilor la energie. Bailout de stat

Viitorul motor hibrid ce va fi oferit de Dacia pe Jogger, începând din 2023, este o combinație între un motor de 1.6 litri benzină și două motoare electrice, unul folosit pentru propulsie, celălalt ca alternator, acestea fiind însoțite de o cutie multi-mode automată.

Bateria folosită pentru rulare și recuperarea energiei va avea 1.2 kWh, cu o tensiune de 230 volți și va permite rularea în regim electric aproximativ 40 km. Jogger HEV va fi produs la Mioveni, pe aceeași bandă pe care este asamblat astăzi modelul cu motor pe benzină. Motorul 1.6 hibrid, care se regăsește pe Renault Clio și care va sta la baza motorului de pe Jogger, este fabricat în prezent în Turcia, la Bursa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia jogger
jogger hibrid
dacia paris
dacia logo