CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.”

CONFIRMARE Green NCAP lansează mesajul: Dacia Spring este „Best Car of 2022”, peste Tesla Model 3. „Stabilește un standard în industrie.”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 feb 2023

Calculele făcute de Profit.ro pe baza testelor de eficiență și poluare pentru autoturismele din Europa au fost confirmate de GreenNCAP, organizația care testează de trei ani performanțele mașinilor. Dacia Spring a fost declarată „Best Car of 2022”, mașina „cu cel mai redus impact” asupra mediului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Dacia Spring este automobilul electric cu cel mai bun scor în Indexul gazelor cu efect de seră, potrivit Green NCAP, în urma scorului de 9,8 „nemaivăzut până acum”, la Indicele de eficiență energetică, și a celui mai bun rezultat la Indexul gazelor cu efect de seră. Instituția care acordă ratinguri pe bază de stele similar cu testele de impact consideră că Dacia Spring a obținut aceste rezultate „datorită grupului său propulsor pur electric și al greutății reduse”.

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Revoluție" la STB - Apar panourile digitale în stații, ca în țările dezvoltate

Modelul produs în China de grupul Renault și vândut sub sigla Dacia în Europa a primit rezultat maxim în trei din patru teste, cu un consum de energie mai mic decât pragul maxim al GrenNCAP. Mașina are o eficiență de 89%, asta însemnând că aproape 90% din energia încărcată din rețea în baterie ajunge la motor. „Rezultatele testelor demonstrează că Spring este o mașină prietenoasă cu mediul, nu numai datorită absenței emisiilor locale de poluanți, ci și datorită consumului redus de energie” mai spun cei de la Green NCAP.

Dacia a primit un scor general de 9,9 și a fost urmată, pe locul al doilea, de Tesla Model 3, cu 9,8, NIO eT7, Renault Megane E-Tech și Cupra Born, cu 9,6. „Spre deosebire de Dacia Spring, aceste mașini nu au prezentat valori de consum suficient de mici în acest Index pentru a primi rezultate de top”, explică instituția, care dă exemplu IONIQ 5, care a primit un 9,1 în indicele de eficiență energetică, ceea ce, în consecință, a scăzut scorul general al mașinii.

Managerul GreenNCAP, Aleksader Damyanov: „Cu acest rezultat extraordinar, supermini-ul Dacia stabilește un standard pentru industrie. Dacia și-a propus să creeze un supermini care să răspundă nevoilor consumatorului în designul său, dar și provocărilor de sustenabilitate ale planetei noastre. Rezultatul este un vehicul „verde și ecologic”. Cu acest model, compania este înaintea multor alți producători în ceea ce privește impactul asupra mediului”.

Dacia a depășit criza: mașini Spring, Sandero și Duster pe stoc. Cu cât pot fi cumpărate, cu livrare imediată CITEȘTE ȘI Dacia a depășit criza: mașini Spring, Sandero și Duster pe stoc. Cu cât pot fi cumpărate, cu livrare imediată

Cei de la EuroNCAP, care se ocupă de testarea siguranței vehiculelor și care patronează GreenNCAP, nu scapă ocazia să reamintească de faptul că mașinile Dacia nu au aceeași performanță când vine vorba despre scorurile la teste.

„Organizația mamă a Green NCAP, Euro NCAP, care evaluează vehiculele în funcție de performanța lor în materie de siguranță, ar dori să vadă compania că își asumă același angajament pe termen lung față de siguranță”.

Green NCAP a publicat și noi rezultate ale testelor de eficiență și poluare ale mașinilor. Au fost testate trei mașini pe benzină, care au primit, așa cum era de așteptat, scoruri mediocre. Kia Picanto a primit 3 stele, BMW Seria 2 Active Tourer a primit 2,5 stele iar VW Touran, numai 2 stele, și o mașină diesel, Opel/Vauxhall Mokka, care a primit 3 stele.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
green ncap
consum dacia spring