Consiliul Concurenței a avizat tranzacția prin care firma de rent-a-car Autonom Services preia BT Operational Leasing

Consiliul Concurenței a avizat tranzacția prin care firma de rent-a-car Autonom Services preia BT Operational Leasing
scris 4 iul 2018

Consiliul Concurenței a vizat tranzacția prin care Autonom Services preia BT Operational Leasing, după o analiză care a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

BT Operational Leasing este o societate română pe acțiuni, al cărei obiect principal de activitate este închirirea și leasingul cu autoturisme și autovehicule rutiere ușoare. Aceasta face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, care oferă servicii financiare, precum: servicii bancare pentru persoane fizice și persoane juridice, servicii de investiții financiare, servicii de administrare a portofoliilor, leasing (atât financiar, cât și operațional) și factoring.  Compania a înregistrat o creștere de 7 ori a flotei în ultimii 6 ani, ajungând în 2017 la peste 3.000 mașini administrate și o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Vânzările de automobile diesel scad dramatic de la an la an și de la o lună la alta CITEȘTE ȘI Vânzările de automobile diesel scad dramatic de la an la an și de la o lună la alta

Autonom Services, parte a Grupului Autonom, este o societate română pe acțiuni ce oferă servicii de leasing operațional, de închiriere pe termen scurt, management al flotelor, ca și închirieri de echipamente.

Autonom, înființată în anul 2006, are o rețea de 45 de agenții în 35 de orașe din România, Ungaria și Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 milioane de euro în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
autonom services
bt operational leasing