Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia de atribuire pentru tramvaie din licitația organizată de Primăria Capitalei

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat decizia de atribuire pentru tramvaie din licitația organizată de Primăria Capitalei
scris 13 dec 2019

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a anulat decizia de atribuire pentru tramvaie, organizată de Primăria Capitalei, prin care turcii de la Durmazlar au fost desemnați câștigători, conform deciziei făcute publice de Club Feroviar.

De asemenea, Primăria va trebui să-i plătească societății Astra Vagoane Călători cheltuielile cu avocații, scrie News.ro.

”În temeiul art. 26 alin. (2) și (5) din Legea nr. 101/2016, pentru considerentele evocate în motivarea prezentei, admite, în parte, contestația formulată de Astra Vagoane Călători SA, în contradictoriu cu Municipiul București, și anulează adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 3307/04.11.209 și 3308/04.11.2019 și raportul procedurii de atribuire nr. 3297/04.11.2019”, se arată în decizia CNCS obținută în exclusivitate de Club Feroviar.

GRAFIC Vânzările Skoda scad din cauza Chinei și Germaniei CITEȘTE ȘI GRAFIC Vânzările Skoda scad din cauza Chinei și Germaniei

CNSC obligă astfel Primăria Municipiului București la reevaluarea ofertei Durmazlar, în termen de 20 de zile de la primirea deciziei.

De asemenea, CNSC obligă Primăria Capitalei la plata sumei de 35.000 de lei către Astra Vagoane Călători, reprezentând cheltuielile cu avocații.

Decizia CNCS este obligatorie pentru părți, dar împotriva ei se poate formula plângere în termen de zece zile lucrătoare de la comunicare.

La începutul lunii noiembrie, Primăria a anunțat că turcii de la Durmazlar au câștigat licitația prin care ar fi trebuit să livreze 100 de tramvaie noi pentru Capitală. Licitația a fost contestată de Astra Vagoane, companie care a participat la licitație.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnsc
licitatie tramvaie